Notaris Inez Goossens van Notariskantoor Goossens.
Notaris Inez Goossens van Notariskantoor Goossens. (Foto: © Bob Awick )

De vrouwelijke touch van Notariskantoor Goossens

  Bedrijven

Het is alweer drie jaar geleden dat Notariskantoor Goossens zijn deuren opende aan de Brediusweg. Het kantoor bracht Gooise Meren iets nieuws: namelijk een compleet door vrouwen ‘bemand’ notariskantoor.

"Samen met de dames uit mijn team wilde ik de aanpak, waar wij in geloven, in 2017 een gezicht geven. De toevoeging van de vrouwelijke touch dekt precies de lading van datgene waarin wij ons willen onderscheiden", aldus notaris Inez Goossens.

"Het is misschien een beetje vanuit stereotypen benaderd, maar doorgaans zullen vrouwen eerst een probleem goed doorleven voordat ze met een oplossing aan de slag gaan. En dat is ook precies wat we doen."

"We staan eerst goed stil bij de levensgebeurtenis die voorligt. Pas als we precies begrijpen wat dit voor de cliënt kan betekenen, pakken we door. Denk bijvoorbeeld aan iemand die een huis koopt. Als je direct overgaat tot het opstellen van de hypotheekakte kun je weleens voorbijgaan aan het feit dat de cliënt misschien geholpen zou zijn met een samenlevingscontract of een testament. We hebben dit zelfs doorgetrokken naar onze website. Iemand die zich nog aan het oriënteren is, kan per levensgebeurtenis bekijken welke aktes mogelijk voor hem of haar van toepassing zijn."

"Dat onze aanpak ook bij ondernemers goed zou aanslaan, hadden wij niet direct bedacht. Naast familierecht ben ik namelijk ook gespecialiseerd in ondernemingsrecht. Veel cliënten waarvoor ik vroeger op de Zuidas werkte, hebben inmiddels ook de weg naar ons jonge kantoor gevonden. Vooral ook omdat ik ze in het Engels en Spaans goed kan bijstaan."

Meer berichten