Foto: Bob Awick

Behoud Gooise Heide verliest spoedzaak over Speelpark Oud Valkeveen

  Bedrijven

NAARDEN - Het omstreden bestemmingsplan voor de aanleg van een parkeerterrein in het bos bij Speelpark Oud Valkeveen blijft voorlopig in stand. De Raad van State besloot donderdag het plan niet te schorsen. 

Stichting Behoud Gooise Heide had daarom gevraagd. Maar volgens de Raad is er nu geen urgentie. De aanleg van het parkeerterrein kan voorlopig toch niet beginnen. Daarvoor zal later nog een apart plan moeten worden gemaakt en dat plan kan de stichting dan ook nog bestrijden.

Of het bestemmingsplan de eindstreep gaat halen, is voor de Raad van later zorg. De advocaat van de stichting betoogde onlangs dat het plan nu al moet sneuvelen, omdat het van geen kant deugt en uiterst dubieus tot stand is gekomen.  

Maar omdat er nu geen urgentie is, komt die kritiek van de stichting dus later aan de orde. Waarschijnlijk over ongeveer een half jaar. Dan wordt het bestemmingsplan uitgebreid tegen het licht gehouden.

Het grootste probleem voor de stichting is dat het bos waarin het parkeerterrein komt te liggen, onderdeel is van een netwerk van beschermde natuurgebieden. In het gebied leven dassen. De provincie zou volgens het speelpark bereid zijn om de grens van dat beschermde natuurgebied aan te passen, zodat het parkeerterrein buiten beschermd gebied valt. 

De stichting vertelt een heel ander verhaal. De provincie zou juist tegen de aanleg van het omstreden parkeerterrein zijn. De kwestie krijgt nog een lang vervolg.

Meer berichten