Kick, Martijn en Leon in de loods van MyCalifornia.
Kick, Martijn en Leon in de loods van MyCalifornia. (Foto: Bastiaan Miché)
Zakelijk

'De California is niet voor niets de bekendste kampeerauto van de wereld'

  Bedrijven

NAARDEN Op vakantie met een kampeerauto geeft je veel luxe en vrijheid. Door de compacte afmetingen en een hefdak kun je met deze kampeerauto's overal staan waar je maar wilt, zoals in de bergen, op het strand of in een stad. Bij MyCalifornia in Naarden is het mogelijk om een kampeerauto te kopen of te huren.

"Je kunt het zien als een rijdend hotel", vertelt Leon Sickenga, die samen met Martijn Siegers de eigenaar is van MyCalifornia en samenwerkt met Kars en Kick. "Het maakt niet uit waar je naartoe gaat, want de California staat altijd voor je klaar." Sinds vorig jaar mei zit MyCalifornia op het industrieterrein. "In ons pand verkopen en verhuren we Volkswagen California, Citroën Campster en de Ford Nugget."

Vier slaapplekken
"De California-modellen hebben vier slaapplekken, een keuken met watervoorziening, twee gaspitjes en een koelkast. De voorstoelen kun je draaien zodat je gezellig met z'n vieren aan de eettafel kunt zitten. Door een druk op de knop gaat het dak omhoog en omlaag. Bovenin heb je een bed van 2 bij 1,20 meter met een lattenbodem. Van de bank kun je ook een bed maken van 2 bij 1,15 meter. Daarnaast heeft de kampeerauto ook raamverduistering, luifel, buitentafel, stoelen en genoeg bergruimte."

De Coast is een mooi alternatief van de Ocean. "Het verschil is dat het geen elektrisch dak of dubbel glas heeft. Het bijzondere van een California is dat het rijdt als een luxe personenauto en je hebt alleen een autorijbewijs (B) nodig. Je kunt deze auto's parkeren op een parkeervak of in een parkeergarage."

Ruimte
"De Beach is de sportieve uitvoering met een handbediend hefdak. Het voordeel is dat het ruimte heeft tot zeven personen met twee- of driepersoonsbanken en er kunnen twee stoelen bij gezet worden. Deze auto heeft standaard geen keukenmeubel, maar die plaatsen wij zelf zodat de auto een kampeerautokenteken heeft. De auto's kunnen voorzien worden van een trekhaak voor fietsen die je kunt kantelen zodat de achterklep open kan, en we kunnen een zonnepaneel op het dak installeren."

Kopen of huren
Bij MyCalifornia is het mogelijk om een kampeerauto te kopen of te huren. "Je kunt een kampeerauto huren zo lang als je wilt. Ons advies is wel dat als je een California volgend jaar wilt huren om dat in februari of maart al te reserveren. Als je een kampeerauto wil kopen, is het mogelijk om een auto eerst te huren om te ervaren of het iets voor je is. Als je hem daarna wil kopen, krijg je een gedeelte van het huurgeld terug."
Leon vertelt dat het echt geweldig is om met een California op vakantie te gaan. "De California is niet voor niets de bekendste kampeerauto van de wereld."

MyCalifornia, Energiestraat 6A, Naarden, 06-201 46 697 of 06-345 61 759. Meer informatie staat op www.mycalifornia.nl.

Meer berichten