Afbeelding
Advertentie

Prachtige motor- en scooterroutes in de regio Naarden

Bedrijven

In de omgeving van Naarden zijn veel motor- en scooterroutes te vinden. Voor je een route kiest, is het belangrijk om te weten wat je wil gaan bezichtigen.

Ben je iemand die juist natuur wilt zien, dan is het leuk om rond de Loosdrechtse Plassen te rijden, waarbij je leuke dorpjes tegen komt. Onderweg kun je een terrasje pakken aan één van de vele plassen in dit gebied. Je kunt er ook voor kiezen om juist meer van het Gooi te zien, door langs de verschillende steden te rijden, zoals Blaricum, Laren en Hilversum. Motorrijders kunnen veel verder weg om plaatsen zoals Amsterdam, Gouda of Alpen aan den Rijn te verkennen. Hieronder staat een leuke motorroute en twee scooterroutes welke door of in de buurt van Naarden komen.

Gouda - Meije - Vecht - Naarden - Muiden – Amstel (133 km, motorroute)

Deze motorroute brengt je vanaf Gouda helemaal naar Naarden, waar je afslaat om via Amsterdam en Uithoorn naar Alphen aan den Rijn te rijden. Wil je ook weer uitkomen in Gouda dan kun je de route iets langer maken.

·         Als eerste ga je vanuit Gouda door Reeuwijk naar Bodegraven, waarna je via de Meije en de Woerdense Verlaat naar Breukelen rijdt.
·         Via Nieuwersluis en Loenen aan de Vecht rij je via Kerklaan naar Vreeland.
·         Over de N201 rij je naar de N523, welke je volgt naar Overmeer en Nederhorst Den Berg.
·         Je rijdt door naar Uitermeer, waar je rechtsaf de N236 op gaat.
·         Bij Hilversumse Meent verlaat je de N236 om langs Het Spiegel naar Naarden te rijden.
·         Via de A1 rij je naar Hakkelaarsbrug, waarna je naar Muiderberg gaat, om vervolgens om te keren.
·         Nu rij je nogmaals door Hakkelaarsbrug, maar dit keer rij je naar Muiden.
·         Bij Muiden steek je het water over waarna je de weg naar Weesp vervolgt.
·         Via Driemond rij je door Bijlmer-centrum naar Ouderkerk aan de Amstel.
·         Via Zwarte Kaat rij je naar Nessersluis, langs Uithoorn, naar Vrouwenakker.
·         Vervolgens rij je door de polder naar Papenveer, waarna je door Ter Aar bij het eindpunt in Alphen aan den Rijn uitkomt.

Gooise Route (scooterroute)

Deze scootertocht brengt je vanaf Naarden naar het zuiden, door Hilversumse Meent. Vervolgen rij je door `s-Graveland naar Nieuw-Loosdrecht, waarna je omkeert richting Hilversum. In Hilversum rij je door het centrum, wat je gelijk de mogelijkheid geeft om wat activiteiten te ondernemen of een terrasje te pakken. Vervolgens rij je naar Laren en daarna Blaricum. Binnendoor rij je terug naar het beginpunt in Naarden, maar als je het nog niet klaar bent kun je de route langer maken door via Huizen en daarna Bussum te rijden. Als je gaat touren op de motor, dan is het belangrijk dat je een goede helm. Kijk snel voor een goede helm bij Helmonline.nl.

Vechtse Route (scooterroute)

Deze route loopt niet door Naarden, maar ligt wel op slechts 5 minuten rijden van de stad. De route is weer totaal wat anders dan de Gooise route, omdat deze route je om verschillende plassen en door kleine dorpen brengt. De route brengt je door Ankeveen en Kortenhoef naar Loosdrecht, waar je om de Loosdrechtse plassen heen gaat rijden. Als eerste rij je door Nieuw-Loosdrecht, waarna je via Breukelen en Mijnden naar Loenen aan de Vecht rijdt. Vervolgens kom je door Overmeer en Nederhorst Den Berg, waarna je om de plas heen blijft rijden tot je weer aan de kant van Naarden zit.

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Bouw circulaire brandweerkazerne in Muiden gestart Buurt / wijk 11 aug, 11:00
Logo
Afbeelding
Dana Albers (25) vond het niet altijd makkelijk om de beste te zijn ‘Uit de put weer omhoog, in sommige gevallen red je zelfs levens’ Sport 11 aug, 09:00
Afbeelding
Overvaller Kruidvat in centrum Hilversum was geschminkt Politie 10 aug, 17:00
Logo
Afbeelding
'Vreselijk, ik was er zelf ook kapot van' Voorwaardelijke taakstaf voor baasje agressieve hond na incident Erfgooiersstraat Politie 10 aug, 15:00
Logo
Afbeelding
In Noord-Holland verdronken vorig jaar 14 mensen Deskundigen: ‘Let op elkaar om kans op verdrinking te verkleinen’ Algemeen 10 aug, 09:00
Afbeelding
Hitteprotocol GAD vanaf donderdag 11 augustus van kracht Algemeen 10 aug, 09:00
Afbeelding
Wiebe de Haan overleden na lang ziektebed Algemeen 10 aug, 08:00
Logo
Afbeelding
Straf valt lager uit dan de eis van justitie Bussumer die tachtig kilo drugs bewaarde veroordeeld tot 36 maanden celstraf Politie 9 aug, 15:00
Voorproefje Naardernieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief