Woningaanbod neemt af, prijs stijgt | NaarderNieuws
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227083&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=naardernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=141" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Huis te koop? Grote kans dat deze binnen zes weken verkocht is.
Huis te koop? Grote kans dat deze binnen zes weken verkocht is. (Archieffoto.)

Woningaanbod neemt af, prijs stijgt

Bussum / Naarden Voor kandidaat-kopers blijft het de komende tijd een helse klus om een fijne en tevens betaalbare woning in deze regio te vinden. Het aanbod neemt alleen maar af, terwijl de vraag groot blijft. Bovendien is 't Gooi en de Vechtstreek een populaire regio om in te wonen.

Dat meldt makelaarsclub NVM, afdeling 't Gooi (waar ook Gooise Meren onder valt) op basis van de woningmarktcijfers van het eerste kwartaal van 2018. Tijdens de eerste drie maanden van dit jaar zijn er 734 woningen in deze regio verkocht binnen gemiddeld zes weken.

Transacties
Het aantal transacties is met 26 procent fors lager dan in dezelfde periode vorig jaar, terwijl de gemiddelde verkoopprijs met ruim 10 procent steeg naar ruim vier ton.

Minder aanbod
Tijdens het eerste kwartaal stonden er ruim duizend woningen te koop, een daling van 32,4 procent ten opzichte van begin vorig jaar. De gemiddelde vraagprijs van het totale aanbod bedroeg 679.000 euro en dat is een prijsstijging van 17,2 procent, terwijl dat in Nederland gemiddeld 9,9 procent is.

Ontmoedigd
Hoewel de woningen in 't Gooi populair blijven, neemt het aantal bezichtigingen per woning wel iets af, meldt de NVM, afdeling 't Gooi. "Veel zoekers raken ontmoedigd door het feit dat door deze marktontwikkeling al snel boven de vraagprijs geboden moet worden. Hierin vindt wellicht in het tweede kwartaal toch een kentering plaats."


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227083&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=naardernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=141" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227085&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=naardernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=141" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>