Afbeelding
Foto: Bob Awick

Wijkwethouders, wie kent ze?

Politiek

GOOISE MEREN - Elke buurt van de gemeente moet een 'wijkwethouder' toegewezen krijgen om ervoor te zorgen dat bewoners sneller contact kunnen hebben met het gemeentebestuur om vragen te stellen en problemen op te lossen. Op papier leek het een goed plan, maar het heeft tot nu toe niets opgeleverd blijkt uit de evaluatie.

Het voornaamste probleem van de afgelopen twee jaar was dat bewoners geen flauw benul hadden van het feit dat ze contact op konden nemen met hun wijkwethouder. Uit de resultaten van een enquête onder bewoners blijkt dat meer dan de helft er niet van op de hoogte was dat de gemeente Gooise Meren per wijk of kern een wijkwethouder heeft. Slechts een kwart heeft er weleens van gehoord en weet wat het inhoudt. De rest heeft er wel van gehoord, maar weet niet waarvoor de wijkwethouder er is.

Van alle respondenten heeft slechts 8 procent weleens contact gehad met de wijkwethouder of de wijkwethouder ontmoet. Vaak was dat contact vanwege overlast, parkeer- en verkeersproblemen en problemen met de openbare ruimte.

Dat het wijkwethouderschap nog niet helemaal werkt zoals het zou moeten werken, wil nog niet zeggen dat de gemeente ermee stopt. Volgens het rapport is de gemeente wel de goeie weg ingeslagen, maar moet er gewerkt worden aan de bekendheid. Of er ook in de nieuwe raadsperiode wijkwethouders komen, hangt af van het nieuwe gemeentebestuur.

Uit de krant