NaarderNieuws - 'Gouden Klim' toegekend aan professor Jon J. van Rood
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227083&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=naardernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=141" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Sacha van Rood, de weduwe van professor Jon J. van Rood, nam de 'Gouden Klim' in ontvangst.
Sacha van Rood, de weduwe van professor Jon J. van Rood, nam de 'Gouden Klim' in ontvangst. (Foto: Bob Awick)

'Gouden Klim' toegekend aan professor Jon J. van Rood

NAARDEN - Bij het Nationaal Donor Monument, naast de Grote Kerk in de Vesting van Naarden, nam Sacha van Rood, de weduwe van professor Jon J. van Rood, maandag de 'Gouden Klim' in ontvangst.

De Gouden Klim is een waarderingsspeld van de Stichting Nationaal Donor Monument. Het Nationale Donor Monument 'De Klim' is opgericht als eerbetoon aan alle vaak anonieme donoren die hun organen hebben afgestaan en staat symbool voor een getransplanteerde die dankzij zijn of haar donor naar een nieuw leven klimt.

Dit jaar gaat de onderscheiding naar Eurotransplant en (postuum) aan de oprichter van de organisatie, de Leidse immunoloog en transplantatiepionier professor Jon J. van Rood.

Eurotransplant
Eurotransplant krijgt de waarderingsspeld omdat zij dit jaar haar vijftigjarig bestaan viert en in die vijf decennia is uitgegroeid tot de grootste internationale orgaan uitwisselingsorganisatie in Europa voor nieren, lever, alvleesklier, longen, hart en dunne darm. Dankzij de succesvolle samenwerking tussen diverse Europese landen, waaronder Nederland, kunnen jaarlijks duizenden patiënten worden getransplanteerd met een levensreddend orgaan. De internationale samenwerking binnen Eurotransplant is onmisbaar voor het maken van een zo goed mogelijke match tussen donor en ontvanger.

De replica van het monument werd uitgereikt door burgemeester Han ter Heegde aan Peter Banger, algemeen directeur van Eurotransplant. Banger leidt voor de Leidse organisatie onder andere de toewijzing van te transplanteren organen voor verschillende landen in goede banen.


reageer als eerste

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227083&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=naardernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=141" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Elke woensdag het NaarderNieuws per e-mail
Meer berichten
 

NaarderNieuws nieuwsbrief

Elke woensdag het NaarderNieuws per e-mail
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227085&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=naardernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=141" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>