Douwe Egbertspunten gezocht voor voedselbank

NAARDEN - Lionsclub Gooiland houdt de hele maand een inzamelingsactie voor de voedselbank. Iedereen wordt gevraagd Douwe Egbertspunten uit te knippen en te doneren voor het goede doel. Er staan hiervoor inzamelingsbussen bij de Albert Heijn aan de Amersfoortsestraatweg in Naarden, Ruijsdael op 't Hoekje in Naarden, bij bakkerij Le Perron op het Julianaplein in Bussum en bij de Albert Heijn in de Hilversumse Meent.

De Lionsclubs organiseren sinds 2012 jaarlijks een landelijke inzamelingsactie van Douwe Egberts waardepunten. De punten worden gebruikt om pakken koffie te kopen voor de voedselbanken in Nederland.  "Wij hopen dat iedereen keukenlades en kastjes gaat opruimen om deze vaak "vergeten" punten op te zoeken en te doneren aan de Voedselbank", aldus Lion Saskia Haanappel, coördinator van de actie dit jaar van Lionsclub Gooiland. 

"Ondanks het feit dat de economie weer aantrekt, leeft in Nederland nog ruim een miljoen mensen onder de armoedegrens. Helaas ook in het Gooi. Koffie bederft niet en wordt dan ook maar zelden aangeboden door supermarkten en andere toeleveranciers. "En als je dan voor € 40,- in de week moet rondkomen, is een pak koffie vaak veel te duur"

Meer berichten