Afbeelding

Zwemvierdaagse gestart in vernieuwd zwembad De Lunet

Algemeen

NAARDEN – Sportcentrum De Lunet opende afgelopen maandag voor het eerst na de grote verbouwing haar deuren. De opening ging direct gepaard met een van de leukste evenementen van het jaar: de zwemvierdaagse. Rita van den Akker van het sportcentrum vertelt over het evenement en de verbouwing.

Hoeveel mensen doen er mee aan de zwemvierdaagse?
"We hebben tussen de 80 en 100 zwemmers die dit jaar meedoen. De jongste is 5, de oudste is rond de 40."

Hoe werkt het precies?
"Het is de bedoeling dat de zwemmers in vijf dagen tijd vier keer komen zwemmen. Bij de receptie wordt hun kaart afgestempeld zodat we kunnen zien hoe vaak men is gekomen. In het bad zwemmen de kinderen twee keer vijf baantjes en de volwassenen twee keer tien banen. Het is een 25-meterbad en deze afstand is voor iedereen goed te doen."

Wat voor zwemmers doen er mee?
"Er komen heel veel kinderen, die minimaal zwemdiploma A moeten hebben. De meeste kinderen zijn rond de negen jaar oud. Maar we hebben ook een groepje van een paar meisjes en een jongen die al voor de zevende keer meedoen en zij willen altijd iets meer zwemmen, rond de twee kilometer. Ik ken ook een moeder en dochter die voor de achtste keer zijn gekomen."

Wat staat er vrijdag op het programma?
"Dan is de feestelijke afsluiting. Eerst worden de banen gezwommen en dan volgt de medaille-uitreiking. Daarna is het tijd voor spelletjes. We hebben kaartjes gemaakt met leuke opdrachten. Zo moet je bijvoorbeeld een bal door het water verplaatsen met je hoofd. Uiteraard is er ook tijd om vrij te spelen en ligt er een grote mat in het water waarop de papa's wedstrijdjes met elkaar kunnen houden."

De verbouwing is achter de rug, wat is er veranderd?
"Alles is mooi wit geschilderd. Voorheen waren de kleuren geel met groen aanwezig, maar dat wit geeft het zwembad een hele frisse uitstraling. Ook hebben we ledverlichting die van kleur kan veranderen, ideaal voor onze discozwemfeesten. Er zijn ook nieuwe randen om het zwembad aangebracht en het barretje is vervangen door een terrasje. Verder zijn de ramen en wanden beplakt met zwemmende afbeeldingen."

Hoe waren de eerste reacties?
"Mensen vragen ons of het bad groter is geworden. Dat is niet zo, maar het lijkt echt ruimer dan voorheen. De reacties zijn verder allemaal heel positief."

Komt er nog een openingsfeestje?
"Zeker. Op 3 september staat een feestelijke opening op het programma. Dan hebben we onder andere kraampjes staan en zijn er speciale lessen."

Uit de krant

Uit de krant

Logo
Afbeelding
In GRRU-gesprek met... vrijwilliger Brigitte Quadflieg ‘We willen heel graag inspireren’ Natuur en Milieu 9 aug, 07:00
Logo
Afbeelding
Manege Any Dale blij met hun oorspronkelijke ‘oude’ naam ‘Vooral bij het communiceren naar leden of klanten toe was de naam niet eenvoudig’ Bedrijven 8 aug, 13:54
Logo
Afbeelding
Zomerserie Gooise Meren 100% zwerfvuilvrij Buurtplatform KTV zet zich massaal in om wijken zwerfvuilvrij te krijgen Natuur en Milieu 8 aug, 07:00
Logo
Afbeelding
Van de Historische Kring Topografische kaarten met en zonder geheime plekken Algemeen 7 aug, 11:00
Logo
Afbeelding
Zaterdagportret I Natalie Kapteijn ‘We moeten in toekomst creatief zijn met inkomsten en uitgaven’ Mensen 6 aug, 06:00
Logo
Afbeelding
'Wordt actief en bouw gezonde gewoontes' Biko Blommestein maakt aangepast sporten in het Gooi aantrekkelijk Sport 5 aug, 13:00
Logo
Afbeelding
Zoektocht naar verbinding in een stad die verdubbelt ‘Mijn Muiden’: Nascha Hager uit de Pr. Irenestraat Mensen 5 aug, 08:00
Afbeelding
Noord-Holland verwijdert protestvlaggen langs provinciale wegen Algemeen 4 aug, 16:30
Voorproefje Naardernieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief