Afbeelding

Ondernemersclub FIN wil snelle fusie

Algemeen

NAARDEN - Lokale ondernemers wachten met smart op de fusie. Schaalvergroting zorgt voor betere ambtenaren en maakt een einde aan onbedoelde economische concurrentie tussen gemeentes. Dat zegt Joop van Dort, voorzitter van bedrijvenvereniging Naarden-Bussum FIN.

Voor de lokale ondernemers kunnen Naarden, Bussum en Muiden niet vroeg genoeg fuseren, zegt Van Dort. "Ik heb nog nooit een ondernemer gehoord die tegen de fusie is." Dat heeft twee redenen. "Gemeente-ambtenaren krijgen er van het Rijk alleen maar meer taken bij. Kleine gemeentes als Naarden hebben nu al niet op alle vakgebieden specialisten. Door een fusie krijg je meer kwaliteit en kennis in huis."

Volgens Van Dort is een grotere gemeente ook nodig omdat gemeentes nu onbedoeld met elkaar concurreren. Het economisch beleid verschilt te veel. "Neem het toerisme: Naardenpromotie is natuurlijk goed, maar waarom gaan we niet meteen voor de hele regio? Promoot een weekendje Gooi: winkelen in Laren en dan via Naarden-Vesting naar het Muiderslot."

Ook de zondagopenstelling van winkels loopt nu niet synchroon in Muiden, Naarden en Bussum. Met als gevolg dat shoppers weglopen naar Hilversum. "In Muiden heb je de Maxis die alle dagen van de week open is, terwijl het centrum van Bussum dicht is. Dat kan beter."

Voor de ondernemersvereniging is de fusie die gepland staat voor 2016 nog maar een eerste stap. "Wij willen een nog groter verband: de Gooi en Vechtstreek. Dan kun je als regio de concurrentie aan met bijvoorbeeld Almere. Dan kun je stappen maken."

En wat moet de nieuwe wethouder Economie, Van Meerten-Kok, boven aan de agenda zetten als het aan de ondernemers ligt? "Het opknappen van Gooimeer Noord en Gooimeer Zuid. Glasvezel voor iedereen, camerabewaking, mooie groenvoorziening, extra parkeerplaatsen en misschien eenrichtingsverkeer."

Uit de krant

Uit de krant

Logo
Afbeelding
Zaterdagportret | Karel Wiegert 'Ik heb mijn beste tijd gehad. Een manke Sinterklaas lijkt wel dronken en dat kan natuurlijk niet' Mensen 4 feb, 08:00
Afbeelding
Eindelijk bordje bij Smalspoormonument in Muiden Buurt & wijk 3 feb, 17:00
Afbeelding
Talkshow over criminele ondermijning van Platform Veilig Ondernemen Algemeen 3 feb, 16:45
Logo
Afbeelding
Integrale Veiligheidsplan 2022-2026 Politiek Hilversum wil een extra strenge aanpak van 'verkeershufters'; als capaciteit politie dat toelaat regio 3 feb, 16:00
Afbeelding
Kunststad Muiden opent deuren voor kunstliefhebbers Cultureel 3 feb, 15:59
Logo
Afbeelding
'Kill your darlings' Bussumer Dolf Pereboom exposeert met recent werk in Naarden-Vesting; 'Elke foto vertelt een eigen verhaal' Algemeen 3 feb, 14:00
Afbeelding
Toneel, cabaret en jazz in Podium deMess Cultureel 3 feb, 11:47
Afbeelding
Talent Primair denkt vernieuwend Vacaturenieuws 3 feb, 09:30