Afbeelding
Foto: Aangeleverd.

Talkshow over criminele ondermijning van Platform Veilig Ondernemen

Algemeen

GOOISE MEREN - Platform Veilig Ondernemen (PVO) Noord-Holland organiseert maandagavond 6 februari de live online talkshow ‘De Ondernemer Draait Door’ met Frank Lammers. 

Daarin wordt uitleg gegeven door experts en ervaringsdeskundigen aan ondernemers over wat ondermijning precies betekent en wat het doet. Presentator en acteur Frank Lammers deelt samen met ondernemers, bestuurders, politie en experts een nuchtere kijk op dit onderwerp.

Ondermijning

In onderzoek dat Bureau Beke in 2022 heeft uitgevoerd, geeft één op de acht respondenten aan dat hij het afgelopen jaar te maken kreeg met een vorm van ondermijnende criminaliteit. “Ondernemers worden aan de lopende band geconfronteerd met ondermijnende criminaliteit. Je hoeft het nieuws er maar op na te kijken”, aldus Josefien Hofstede, woordvoerster bij PVO Noord-Holland. “Toch hebben ondernemers nog veel vragen rond dit onderwerp. 

Daarom komen op 6 februari tientallen maatregelen tegen ondermijning aan bod. Verschillende partijen dienen zich aan met initiatieven en projecten in de strijd tegen deze misdaadvorm.” Ondermijning verwijst vooral naar de effecten van de georganiseerde criminaliteit, de verwevenheid van de onder- en bovenwereld, en de innesteling in woonwijken en legale sectoren. Plegers van georganiseerde criminaliteit maken gebruik van dezelfde legale structuren en voorzieningen als iedere burger en ondernemer.

Bewustzijn

Het is de vraag in hoeverre ondernemers zich bewust zijn van ondermijnende activiteiten. Tegelijkertijd vragen zowel landelijke als regionale overheden veel van ondernemers, als het om het bestrijden van dit type criminaliteit gaat. Er zijn inmiddels tientallen initiatieven voor opgestart om ondernemers hiermee te helpen.

Tijdens de live en online uitzending, die op 6 februari van 19.15 tot 20.00 uur plaatsvindt, krijgen geïnteresseerden antwoord op hun vragen. Deelname is gratis. Aanmelden kan via de website deondernemerdraaitdoor.nl.  

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Natuurorganisaties: 'Houd rekening met broedseizoen, natuur komende maanden extra kwetsbaar' Natuur en Milieu 25 mrt., 10:00
Logo
Afbeelding
Zaterdagportret | Ton Koopman 'Spanningen horen bij het leven van musici' Mensen 25 mrt., 08:00
Logo
Afbeelding
Nieuw politiek cultuurbeleid Enthousiasme over Gooiland als theater: 'Het wordt wel weer eens tijd om een poging te wagen' Politiek 24 mrt., 16:30
Afbeelding
Jozefschool 1 & Meerstroom 1 naar regionale halve finale 'schoolschaak' Sport 24 mrt., 15:48
Logo
Afbeelding
Asbussen toegevoegde waarde? Gemeente in spagaat. Wie betaalt de restauratiekosten van grafkapel Dudok van Heel op Oude Begraafplaats? Algemeen 24 mrt., 15:00
Logo
Afbeelding
Gooise Meren; dertien branden op 10.000 woningen Steeds meer elektrische apparaten maken risico op woningbrand groter Algemeen 24 mrt., 13:47
Afbeelding
Muziekvereniging suf? ViJoS laat zien dat dit allesbehalve waar is! Cultureel 24 mrt., 11:18
Afbeelding
Oud-leerling Ben Onland bezoekt Goois Lyceum met zonneauto Natuur en Milieu 24 mrt., 09:48