Bussumer maakt samen met zus wekelijks begrijpelijke podcast 'Verrukkelijke Wetenschap'

‘Volwassenen hebben afgeleerd om steeds maar ‘waarom?’ te vragen’

ma 25 jul, 15:00 · leestijd 3 minuten Algemeen
Merlijn en Daan Schneiders maken wekelijks vanuit een studio in Amsterdam de 'Verrukkelijke Wetenschap'-podcast.
Merlijn en Daan Schneiders maken wekelijks vanuit een studio in Amsterdam de 'Verrukkelijke Wetenschap'-podcast. Foto: PR

Een podcast voor mensen die zijn geïnteresseerd in wetenschap en voor mensen die zich nog niet realiseren dat ze wetenschap best leuk vinden. Zo omschrijft Daan Schneiders de doelgroep van de podcast ‘Verrukkelijke Wetenschap’ die hij wekelijks met zijn zus Merlijn en een wetenschapper maakt. “Heerlijk toch, dat je maar mag blijven vragen ‘maar waarom is dat dan zo?’”

Als bijna vijftiger moest ‘ie zelf ook nog even wennen aan het fenomeen podcast. “Het is toch een soort radio op afroep-programma maken”, vindt Schneiders. Op weg naar een klein studiootje in Amsterdam zigzagt hij door het drukke verkeer terwijl hij vrolijk over zijn nieuwe hobby vertelt. Aangestoken door een vriend die ook aan het ‘podcasten’ w..

Zo blijf je betrokken. Afbeelding


Nog geen abonnee? Meld je nu aan en krijg toegang tot al het nieuws, alle extra achtergrondverhalen, het Zaterdagportret, de uittips, ons archief en de interessante artikelen uit de regio. Voor slechts € 1,14 per week.