Afbeelding
Foto: Enter Media

Benefietconcert voor Wilhelminakerk

Algemeen

BUSSUM - Met de nadrukkelijke keuze voor een kerkgebouw in het centrum van het dorp wil de Protestantse Gemeente Bussum naast het huis van de Wilhelminakerkgemeente ook een ‘huis voor het dorp’ zijn. Hoe meer mensen en groepen gebruik kunnen maken van het gebouw, hoe beter. Daar zijn ook financiële middelen voor nodig en daarom organiseert de Wilhelminakerk een benefietconcert.

Het benefietconcert brenggroepen en mensen samen die op verschillende manieren van het gebouw gebruikmaken en is zo in zichzelf een voorbeeld zijn van het diverse gebruik van het gebouw.

Met de komst van de buurthuiskamer van het Leger des Heils ‘Bij Bosshardt’ in 2021 is het gebouw nog vaker open en weten steeds meer mensen de weg naar de kerk te vinden voor een kop koffie, een gesprek of voor één van vele activiteiten in de kerk, zoals de Eet-Inde soos voor ouderen en de tweedehands kledingwinkel. Om dit mogelijk te maken hebben er in en aan het gebouw verschillende vernieuwingen plaatsgevonden. 

Wielie Elhorst, predikant van de Wilhelminakerk: “Zeker een kerk midden in een dorp moet een plek voor iedereen willen zijn, voor de mensen van de markt op donderdag, voor de muziekgroepen die er oefenen, voor wie er in het Stiltecentrum een kaarsje aan wil steken, voor wie er haar geloof wil beleven of voor wie zomaar even binnen wil lopen. De Wilhelminakerk is in de allereerste plaats een plek van ontmoeting, waar altijd aandacht is. Met het concert willen we dit laten zien.”

Het concert vindt plaats op zaterdag 21 mei om 20.00 uur. Medewerkenden zijn: de Nederlandse Händelvereniging, het Goois Vocaal Ensemble, Bram Brandemann en Peter Jan de Fijter op het orgel en Tineke Bakker op de dwarsfluit. Kaarten zijn te reserveren via: fondsenwerving@wilhelminakerkbussum.nl (Ewout Gastelaars). Richtbedrag voor de entree: 15 euro. De algehele leiding van heconcert is in handen van ds. Wielie Elhorst.

De Protestantse Gemeente te Bussum wil een gastvrije plek zijn in het dorpSamen met het Leger des Heils runt de gemeente in de Wilhelminakerk het ontmoetingscentrum Bij Bosshardt Het Trefpunt  Mensen kunnen er op adem komen, een luisterend oor vinden, praktische hulp krijgen en zich gekend weten. De Protestantse Gemeente Bussum bestaat uit de wijkgemeenten Wilhelminakerk en Spieghelkerk en de geloofsgemeenschap Sion.

Uit de krant

Uit de krant

Logo
Afbeelding
Huisartsen uit Gooise Meren strijdbaar op Malieveld Het is vijf voor twaalf voor huisartsen: ‘We willen nu meer tijd voor onze patiënten’ Zorg 5 jul, 15:00
Logo
Afbeelding
Toch gaat driekwart van ANWB-leden zeker op vakantie Nederlandse vakantieganger speelt in op huidige onzekerheden Algemeen 5 jul, 14:00
Afbeelding
Comeniusschool gaat ‘eco’ en wil ‘groene vlag’ behalen Algemeen 5 jul, 12:05
Afbeelding
Juliana Dalton behaalt zesde plaats op NK Algemeen 5 jul, 11:35
Afbeelding
HCAW blijft in spoor Amsterdam en Neptunus Sport 5 jul, 11:01
Logo
Afbeelding
Op stap met boswachters door het Kocherbos Muiderbergers blij dat het Kocherbos nu in handen is van Goois Natuurreservaat (GNR) Natuur en Milieu 5 jul, 09:00
Afbeelding
Ongeval op Brediusweg; auto komt tegen boom tot stilstand 112 4 jul, 19:44
Afbeelding
Getuigen gezocht van brand en schietincident Naarden Politie 4 jul, 17:32
Voorproefje Naardernieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief