Afbeelding
Foto: © Bob Awick

CCIV ontvangt Bronzen Legpenning Gooise Meren

Algemeen

GOOISE MEREN - De Centrale Commissie voor Interkerkelijk Vormingswerk (CCIV) heeft vanavond de Bronzen Legpenning van de gemeente Gooise Meren ontvangen. Burgemeester Han ter Heegde overhandigde het kleinood in de Majellakapel aan de Iepenlaan in Bussum, waar de CCIV bijeen kwam voor de viering van haar 50-jarig bestaan. 

De CCIV is een oecumenische commissie van vrijwel alle Naardense en Bussumse kerkgenootschappen. De commissie wil mensen ondersteunen bij hun morele oriëntatie in een snel veranderende wereld. De Bijbel is daarbij een belangrijke inspiratiebron. 

Tot de hoofdactiviteiten behoort het verzorgen van lezingen op het terrein van filosofie, theologie, kunst, wetenschap, milieu en lokale geschiedenis. Jaarlijks zijn dat er vijftien tot twintig. En dat is een indrukwekkend aantal wanneer je bedenkt dat de organisatie hiervan geheel door vrijwilligers wordt verzorgd, aldus de gemeente in een persbericht. De lezingen worden goed bezocht. Dat is mede te danken aan het feit dat het al jaren lukt om prominente en landelijk bekende sprekers te interesseren om een lezing te verzorgen. In de afgelopen jaren waren dat onder anderen Daan Asser (advocaat-generaal Hoge Raad), primatoloog Jan van Hooff, dirigent en musicus Ton Koopman en historicus James Kennedy.

De CCIV levert met haar activiteiten een belangrijke bijdrage aan het culturele leven in Gooise Meren. Ook heeft de organisatie een voortrekkersrol in het verbinden van mensen en organisaties uit uiteenlopende religieuze en levensbeschouwelijke stromingen. Predikant Wielie Elhorst hield een lezing onder de titel ‘De inclusieve samenleving en de rol van de kerk’.   

De gemeente Gooise Meren kent verschillende onderscheidingen waarmee zij haar waardering toont voor buitengewone prestaties van inwoners, ondernemers, verenigingen en stichtingen. Een van de onderscheidingen is de Bronzen Legpenning. Deze kan worden uitgereikt in geval van bijzondere bijdragen aan de lokale gemeenschap. De andere prijzen van de gemeente Gooise Meren zijn: de Zilveren Legpenning, de Jongerenprijs en de vrijwilligersprijzen (de Kleine Johannes, de Muider Roemer, de Muiderbergse Echo, het Naardens Compliment en de Gooise Meren Prijs).

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Verkoop terrein blijkt niet in lijn met uitspraak Hoge Raad Kruijt: ‘Gemeente op glad ijs bij verkoop speelveld Jan ter Gouwweg’ Politiek 20 mei, 15:00
Afbeelding
Kerstfeest in mei bij Kindcentrum ‘t Mouwtje voor medewerkers Algemeen 20 mei, 09:00
Afbeelding
Tim Kliphuis & Rosenbergs in Tindalvilla in Bussum Cultureel 20 mei, 09:00
Afbeelding
In gesprek met vrijwilligers Valeriya Sergeeva en Hans Eijgenraam Hulpverlening aan Oekraïners kampt met veel administratieve hobbels Mensen 20 mei, 09:00
Afbeelding
Treinverkeer tussen Utrecht Centraal en Bussum-Zuid ligt plat Algemeen 19 mei, 17:12
Afbeelding
Bussumse Wereld BBQ komt eraan Buurt / wijk 19 mei, 16:30
Afbeelding
De Wilhelminakerk wil een plek zijn voor het hele dorp Benefietconcert voor Wilhelminakerk Algemeen 19 mei, 16:20
Afbeelding
Officier van justitie: 'Eerst straf, dan behandeling' Bussumer die handelde in harddrugs wordt niet geschorst uit voorarrest Politie 19 mei, 15:00
Voorproefje Naardernieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief