Pieter Koudijs vertrekt bij Het Nederlands Vestingmuseum.
Pieter Koudijs vertrekt bij Het Nederlands Vestingmuseum. Foto: © Bob Awick

Directeur Pieter Koudijs vertrekt bij Het Nederlands Vestingmuseum

Algemeen

NAARDEN - Directeur Pieter Koudijs verlaat per 1 juni aanstaande Het Nederlands Vestingmuseum. Hij gaat aan de slag als projectleider/werkvoorbereider bij Het Joods Cultureel Kwartier in Amsterdam. 

Het Joods Cultureel Kwartier bestaat uit het Joods Museum, het Joods Museum junior, de Portugese Synagoge, de Hollandsche Schouwburg en het Nationaal Holocaustmuseum in oprichting.

Koudijs is vijf jaar intensief betrokken geweest bij het management van Het Nederlands Vestingmuseum, waarvan de laatste 2, 5 jaar als directeur. Na vele projecten op administratief gebied en de uitbreiding van het museumcafé gaf hij het afgelopen jaar invulling aan de herpositionering en herinrichting van Het Nederlands Vestingmuseum. De kazematten zijn grotendeels in de oorspronkelijke staat teruggebracht met focus op de belangrijkste verhalen uit de geschiedenis vanNaarden-Vesting, die op de gewelven worden geprojecteerd. In kazemat Y is een nieuwe expositieruimte ingericht met de topstukken van het museum. 

Het Bestuur van de Stichting van Het Nederlands Vestingmuseum geeft aan de beslissing van Pieter te respecteren. “Het Nederlands Vestingmuseum - met haar vele vrijwilligers - is door hem door een bijzonder moeilijke coronaperiode heen geloodst. Wij zijn Pieter dankbaar voor zijn doortastende en enthousiaste inzet”.

Het Nederlands Vestingmuseum toont het belang van vestingen en waterlinies in de strijd voor de vrijheid van Nederland. Het museum is gevestigd op een 17de-eeuwse erfgoedlocatie, in Bastion Turfpoort in Naarden-Vesting, de best bewaarde vestingstad van Nederland en Unesco Werelderfgoed, als onderdeel van de Hollandse Waterlinies. Het Nederlands Vestingmuseum is onderdeel van het netwerk van Canonmusea.

Uit de krant

Uit de krant

Logo
Afbeelding
Oproep voor vrijwilligers Teamleider Vluchtelingenwerk: 'Iedereen heeft een vluchtverhaal' Zorg 26 mei, 13:00
Afbeelding
Kunstig Beeld in Muiden tijdens pinksterweekend: kunstliefhebbers kunnen struinen langs exposities Cultureel 26 mei, 12:00
Afbeelding
Scooterrijder gewond na ongeval Brinklaan foto's 26 mei, 11:04
Logo
Afbeelding
Levensverwachting stijgt met jaren We worden steeds ouder en blijven ook langer gezond Algemeen 26 mei, 10:00
Afbeelding
College gaat weer 'on tour' Algemeen 26 mei, 09:41
Afbeelding
'Door Veilig Thuis hoef ik de nasleep van de scheiding niet alleen te dragen' regio 26 mei, 09:00
Afbeelding
Leerlingen basisschool maken kennis met lokale politiek door spel 'Democracity' Politiek 26 mei, 09:00
Afbeelding
Gratis taxatiedag voor munten, bankbiljetten, goud, zilver en trading cards (oa. Pokémon) in Huizen 30 mei Financieel Nieuws 26 mei, 08:00