Pieter Koudijs vertrekt bij Het Nederlands Vestingmuseum.
Pieter Koudijs vertrekt bij Het Nederlands Vestingmuseum. Foto: © Bob Awick

Directeur Pieter Koudijs vertrekt bij Het Nederlands Vestingmuseum

Algemeen

NAARDEN - Directeur Pieter Koudijs verlaat per 1 juni aanstaande Het Nederlands Vestingmuseum. Hij gaat aan de slag als projectleider/werkvoorbereider bij Het Joods Cultureel Kwartier in Amsterdam. 

Het Joods Cultureel Kwartier bestaat uit het Joods Museum, het Joods Museum junior, de Portugese Synagoge, de Hollandsche Schouwburg en het Nationaal Holocaustmuseum in oprichting.

Koudijs is vijf jaar intensief betrokken geweest bij het management van Het Nederlands Vestingmuseum, waarvan de laatste 2, 5 jaar als directeur. Na vele projecten op administratief gebied en de uitbreiding van het museumcafé gaf hij het afgelopen jaar invulling aan de herpositionering en herinrichting van Het Nederlands Vestingmuseum. De kazematten zijn grotendeels in de oorspronkelijke staat teruggebracht met focus op de belangrijkste verhalen uit de geschiedenis vanNaarden-Vesting, die op de gewelven worden geprojecteerd. In kazemat Y is een nieuwe expositieruimte ingericht met de topstukken van het museum. 

Het Bestuur van de Stichting van Het Nederlands Vestingmuseum geeft aan de beslissing van Pieter te respecteren. “Het Nederlands Vestingmuseum - met haar vele vrijwilligers - is door hem door een bijzonder moeilijke coronaperiode heen geloodst. Wij zijn Pieter dankbaar voor zijn doortastende en enthousiaste inzet”.

Het Nederlands Vestingmuseum toont het belang van vestingen en waterlinies in de strijd voor de vrijheid van Nederland. Het museum is gevestigd op een 17de-eeuwse erfgoedlocatie, in Bastion Turfpoort in Naarden-Vesting, de best bewaarde vestingstad van Nederland en Unesco Werelderfgoed, als onderdeel van de Hollandse Waterlinies. Het Nederlands Vestingmuseum is onderdeel van het netwerk van Canonmusea.

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Informatiemarkt vrijwilligersorganisaties in gemeentehuis van Bussum Zorg 26 jun, 12:42
Logo
Afbeelding
Van de Historische Kring George Kauderer van de firma AMROH uit Muiden Algemeen 26 jun, 11:02
Afbeelding
Seizoen BIJ ANDREAS Naarden bekend Cultureel 25 jun, 15:19
Afbeelding
Zomer bij Bibliotheek Gooi en meer Algemeen 25 jun, 11:17
Logo
Afbeelding
Peter Heerschop | Zaterdagportret ‘Als je logisch nadenkt, dan kom je heel ver’ Mensen 25 jun, 08:00
Afbeelding
Zomermarkt in De Palmpit Algemeen 24 jun, 15:36
Logo
Afbeelding
'Ik wil laten zien dat volwassenen ook goede dingen doen' Naardense start inzamelingsactie voor school in Bucha Mensen 24 jun, 14:00
Afbeelding
Scoutingverenigingen kunnen (en konden) subsidie krijgen Algemeen 24 jun, 13:00
Voorproefje Naardernieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief