Afbeelding
Foto: Filmhuis Bussum

Filmhuis Bussum vertoont artistieke films met culturele waarde

Algemeen

BUSSUM - Bij het Filmhuis Bussum worden dagelijks andere films vertoond. In het programma wordt bewust gekozen voor films die een culturele of artistieke waarde hebben en dikwijls niet aan bod komen in het commerciële circuit. 

Hierbij een overzicht van de films die draaien van donderdag 3 tot en met woensdag 9 februari 2022:

Tout ‘est bien passé (Première)
Wanneer de tachtiger André een beroerte krijgt, vraagt hij zijn dochter Emmanuèle hem te helpen een einde aan zijn leven te maken. Maar hoe kun je zo’n laatste wens honoreren als het je eigen vader is? Dit sobere, genuanceerde drama van François Ozon (8 Femmes, Swimming Pool) is een adaptatie van het gelijknamige boek van Emmanuèle Bernheim, een schrijfster waarmee hij verschillende keren samenwerkte voor zijn films.


Een fragment uit Tout ‘est bien passé. Foto: Mandarin Cinema, Mandarin Films

OLGA Première + Picl
Ontroerend verhaal over fysiek krachtige, maar mentaal kwetsbare jonge turnsters, tegen de politieke achtergrond van de Oekraïense revolutie in 2013. OLGA, waarin gewerkt wordt met turnsters zonder enige acteerervaring, ging in première op het Cannes Filmfestival en is de Zwitserse Oscar-inzending.

The eyes of tammy fay (Première)
Een intieme kijk op de buitengewone opkomst, ondergang en verlossing van televisie-evangeliste Tammy Faye Bakker (Jessica Chastain). Het imperium dat zij met haar man in de jaren zeventig en tachtig opbouwde ging aan schandalen ten onder ging en zette Faye - ten onrechte - in een kwaad daglicht.

Licorice Pizza
Bruisende romantische tragikomedie van regisseur Paul Thomas Anderson (Phanton Thread) over de zestienjarige zelfverzekerde Gary en de vijfentwintigjarige ongrijpbare Alana tegen de stijlvolle achtergrond van Los Angeles in de jaren zeventig.

Nightmare Alley
Stanton Carlisle treedt in de kermiswereld van de jaren veertig op als mentalist. In een poging rijke toeschouwers op te lichten, besluit hij samen te werken met Lilith Ritter, een manipulatieve psychologe. Maar wat hij niet weet is dat de psychologe nog gevaarlijker is dan hij. Nightmare Alley is geregisseerd door Guillermo del Toro (The Shape of Water).

Sun children
De twaalfjarige Ali leeft op straat en probeert geld te verdienen voor zijn familie. Als hij opdracht krijgt een schat te zoeken, komt hij in aanraking met de zonneschool, een instantie die lesgeeft aan straat- en werkende kinderen. Prijswinnaar op de filmfestivals van Venetië en Vlissingen.

The tragedy of Macbeth 
De nieuwste verfilming van Shakespeare’s grote Schotse tragedie, en Joel Coens eerste film zonder broer Ethan. Denzel Washington (Cry Freedom) is even majestueus als beheerst in de titelrol. Zijn Macbeth is ambitieus maar onzeker, charismatisch maar ook meedogenloos. Frances McDormand (Nomadland) is volledig aan hem gewaagd als Lady Macbeth, de vonk die zijn vuur aanwakkert.

West Side Story
Steven Spielbergs eigentijdse, realistische remake van het iconische liefdesverhaal van Tony en Maria. Ansel Engort (The fault in our stars) en debutante Rachel Zegler kunnen een vergelijking met hun illustere voorgangers Natalie Wood en Richard Beymer moeiteloos doorstaan. De filmmusical wordt in binnen-en buitenland met lovende kritieken ontvangen.

The electrical life of WAINPicl
Benedict Cumberbatch (The courier, The power of the dog) kruipt in de huid van schilder en tekenaar Louis Wain, die eind negentiende eeuw beroemd werd met zijn karakteristieke kanttekeningen. Hij neemt ons mee in Wains unieke blik op de wereld, zijn liefde voor Emily (Claire Foy) en hun geadopteerde straatkat Peter.

The lost daughter
Genuanceerd en taboedoorbrekend verhaal over moederschap gebaseerd op de roman ‘De Geniale Vriendin’ van Elena Ferrante, met in de hoofdrol een ijzersterke Olivia Colman (The Crown). Op het Festival van Venetië won de film de prijs voor het beste scenario.

The truffel hunters 
Fascinerende documentaire over de oude mannen die in de bossen van Piemonte met hun honden jagen op de duurste delicatesse ter wereld: de witte Alba truffel. Gefilmd in frisse herfstkleuren en met een meeslepende soundtrack.

Amélie - 20th anniversary (klassieker)
De naïeve en verlegen Amélie Poulain werkt als serveerster in een café in de Parijse wijk Montmartre en observeert graag mensen terwijl ze haar fantasie de vrije loop laat. Maar dan ontdekt ze haar ultieme levensdoel: andermans problemen oplossen.Deze Franse komedie werd een internationale kaskraker en werd bekroond met vier Césars (waaronder die voor beste film en beste regisseur) en kreeg vijf Oscar-nominaties.

De beste verjaardag ooit (kinderfilm)
Het verjaardagsfeestje van Kareltje het konijn verloopt ineens heel anders als zijn ouders met zijn babyzusje naar de dokter moeten. Kareltje gaat op weg naar zijn oma om daar zijn verjaardag te vieren, maar om daar te komen, moet hij wel door het bos. De alledaagse perikelen van deze hartverwarmende konijnenfamilie zijn ook voor de jongste kijkers herkenbaar.

Ook muizen gaan naar de hel (familiefilm)
Een prachtige stop-motionfilm voor de hele familie over een muis en een vos die samen in de hemel terecht komen. Er ontstaat een bijzondere vriendschap tussen de gezworen vijanden.

Sneak Preview
Elke week vertoont het Filmhuis Bussum weer een speciale voorpremière van een bijzondere film die nog in Nederland in première moet gaan. Een welkome verrassing voor filmliefhebbers.

Kijk hier voor het complete overzicht. 

Adres: Filmhuis Bussum, Brediusweg 1, Bussum.
Tarieven: 10 euro, Vrienden/CJP 9 euro, Sneak Preview 8 euro, kinderfilms 6,75 euro tenzij anders vermeld.
Voor 3D-films geldt een toeslag van 1,50 euro. Vooraf zijn toegang en stoelnummer te koop via internet.
Openingstijden kassa: 18.00 tot 21.30 uur

Uit de krant

!

Uit de krant

Afbeelding
Expositie ‘BROOS’ bij Galerie Pouloeuff Cultureel 30 sep, 12:22
Logo
Afbeelding
Frank Mooijman: 'Met geld kun je geen kampioensteam kopen' Familieclub. Vriendengroep. Coach Rombley. Landstitel voor HCAW is kampioenschap van het collectief Sport 30 sep, 12:00
Afbeelding
Musicalcomedy ‘Blind Date’ in Spant; over de wondere wereld van daten Cultureel 30 sep, 09:00
Logo
Afbeelding
'Gemeenteraadsleden moeten onderbouwing eisen' Verontwaardiging bij omwonenden over nieuwbouwplannen voor De Gooise Warande Buurt & wijk 30 sep, 08:00
Logo
Afbeelding
'In het begin het heel moeilijk' Van vluchteling tot ondernemer. Een KvK-nummer, een naaimachine en een auto. Meer had Ziba Khani niet nodig regio 29 sep, 18:05
Afbeelding
Seniorenmarkt in gemeentehuis Zorg 29 sep, 16:22
Afbeelding
Politie zoekt getuigen van mishandeling Politie 29 sep, 14:45
Afbeelding
40 miljoen euro extra voor onder andere gemeenten en lokale initiatieven Ministerie van VWS met ‘Beppie on Tour’ langs lokale initiatieven tijdens Week tegen Eenzaamheid Zorg 29 sep, 14:00
Voorproefje Naardernieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief