Afbeelding
Foto: PR

Expositie in gang bij huisartsen Keverdijk & De Nieuwe Vesting

Algemeen

NAARDEN - De huisartsenpraktijken Keverdijk en De Nieuwe Vesting bevinden zich sinds juni vorig jaar in multifunctioneel centrum De Plataan aan de Kol. Verveerstraat in Naarden.

“Omdat de gang in onze praktijk nog erg steriel was en omdat wij denken dat het voor onze patiënten plezieriger is, hebben wij besloten om van deze plek een expositieruimte te maken. Hoe mooi is het om inwoners van Naarden te laten exposeren en bewoners van Naarden hiervan te kunnen laten genieten?”, zegt Marjo Schotsman.

Op de eerste expositie zijn foto’s te bezichtigen van Rudolph Mengelberg (1965). Hij richtte zich aanvankelijk op natuurfotografie en daarbij waren voor velen herkenbare - soms omgekeerde - spiegelbeelden in het water een terugkerend element. Hij maakte zijn foto’s tijdens wandelingen; het zijn dus ‘reflecties tijdens het reflecteren’. Recentelijk ligt de nadruk steeds meer op abstracte onderwerpen en verstilling, nog steeds met de natuur als inspiratiebron.

Mengelberg is in het dagelijks leven advocaat en fotografeert vanaf het moment dat hij de Leica M2 van zijn vader onder de knie had. Zo leerde hij de basis van de fotografie: het spel tussen tijd en diafragma in de wetenschap dat na het maken van een foto enkele dagen gewacht moest worden op het ontwikkelen en afdrukken van het filmpje. Altijd met het besef dat een moment eenmalig is. In de loop der jaren is fotografie een steeds belangrijker rol in zijn leven gaan spelen en noemt hij zich inmiddels ‘the photographing lawyer & the lawyering photographer’. Zijn werk is tot 22 april 2022 te zien.

Uit de krant

Uit de krant

Logo
Afbeelding
Oproep voor vrijwilligers Teamleider Vluchtelingenwerk: 'Iedereen heeft een vluchtverhaal' Zorg 26 mei, 13:00
Afbeelding
Kunstig Beeld in Muiden tijdens pinksterweekend: kunstliefhebbers kunnen struinen langs exposities Cultureel 26 mei, 12:00
Afbeelding
Scooterrijder gewond na ongeval Brinklaan foto's 26 mei, 11:04
Logo
Afbeelding
Levensverwachting stijgt met jaren We worden steeds ouder en blijven ook langer gezond Algemeen 26 mei, 10:00
Afbeelding
College gaat weer 'on tour' Algemeen 26 mei, 09:41
Afbeelding
'Door Veilig Thuis hoef ik de nasleep van de scheiding niet alleen te dragen' regio 26 mei, 09:00
Afbeelding
Leerlingen basisschool maken kennis met lokale politiek door spel 'Democracity' Politiek 26 mei, 09:00
Afbeelding
Gratis taxatiedag voor munten, bankbiljetten, goud, zilver en trading cards (oa. Pokémon) in Huizen 30 mei Financieel Nieuws 26 mei, 08:00