Afbeelding
Foto: PR

Expositie in gang bij huisartsen Keverdijk & De Nieuwe Vesting

Algemeen

NAARDEN - De huisartsenpraktijken Keverdijk en De Nieuwe Vesting bevinden zich sinds juni vorig jaar in multifunctioneel centrum De Plataan aan de Kol. Verveerstraat in Naarden.

“Omdat de gang in onze praktijk nog erg steriel was en omdat wij denken dat het voor onze patiënten plezieriger is, hebben wij besloten om van deze plek een expositieruimte te maken. Hoe mooi is het om inwoners van Naarden te laten exposeren en bewoners van Naarden hiervan te kunnen laten genieten?”, zegt Marjo Schotsman.

Op de eerste expositie zijn foto’s te bezichtigen van Rudolph Mengelberg (1965). Hij richtte zich aanvankelijk op natuurfotografie en daarbij waren voor velen herkenbare - soms omgekeerde - spiegelbeelden in het water een terugkerend element. Hij maakte zijn foto’s tijdens wandelingen; het zijn dus ‘reflecties tijdens het reflecteren’. Recentelijk ligt de nadruk steeds meer op abstracte onderwerpen en verstilling, nog steeds met de natuur als inspiratiebron.

Mengelberg is in het dagelijks leven advocaat en fotografeert vanaf het moment dat hij de Leica M2 van zijn vader onder de knie had. Zo leerde hij de basis van de fotografie: het spel tussen tijd en diafragma in de wetenschap dat na het maken van een foto enkele dagen gewacht moest worden op het ontwikkelen en afdrukken van het filmpje. Altijd met het besef dat een moment eenmalig is. In de loop der jaren is fotografie een steeds belangrijker rol in zijn leven gaan spelen en noemt hij zich inmiddels ‘the photographing lawyer & the lawyering photographer’. Zijn werk is tot 22 april 2022 te zien.

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Kerstfeest in mei bij Kindcentrum ‘t Mouwtje voor medewerkers Algemeen 20 mei, 09:00
Afbeelding
Tim Kliphuis & Rosenbergs in Tindalvilla in Bussum Cultureel 20 mei, 09:00
Afbeelding
In gesprek met vrijwilligers Valeriya Sergeeva en Hans Eijgenraam Hulpverlening aan Oekraïners kampt met veel administratieve hobbels Mensen 20 mei, 09:00
Afbeelding
Treinverkeer tussen Utrecht Centraal en Bussum-Zuid ligt plat Algemeen 19 mei, 17:12
Afbeelding
Bussumse Wereld BBQ komt eraan Buurt / wijk 19 mei, 16:30
Afbeelding
De Wilhelminakerk wil een plek zijn voor het hele dorp Benefietconcert voor Wilhelminakerk Algemeen 19 mei, 16:20
Afbeelding
Officier van justitie: 'Eerst straf, dan behandeling' Bussumer die handelde in harddrugs wordt niet geschorst uit voorarrest Politie 19 mei, 15:00
Afbeelding
Midden-Nederland kampt met politietekort, ook Huizer burgemeester heeft zorgen Politie 19 mei, 10:02
Voorproefje Naardernieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief