Afbeelding
Foto: Muiderslot

Sinterklaas komt logeren in het Muiderslot

Algemeen

MUIDEN - Rijksmuseum Muiderslot is tot en met 18 november gesloten vanwege de strenge lockdown, maar Sinterklaas mag vanaf 21 november wel komen logeren op het kasteel. Op 21, 22, 28 en 29 november staan de deuren van het kasteel van Sinterklaas open tussen 9.00 en 18.00 uur. Op veilige afstand is er van alles te doen en te beleven. En extra bijzonder: sint gaat dit jaar voor het eerst digitaal.

Traditiegetrouw nodigt Sinterklaas alle kinderen uit in zijn kasteel. Dit jaar houdt hij voor de zekerheid wel afstand. Daarom gaat sint op zijn oude dag digitaal. Op verschillende schermen in het kasteel kunnen kinderen de sint coronaproof ontmoeten. Overal klinkt vrolijke sinterklaasmuziek.

Sporen

“Het is een drukte van belang op het kasteel zo vlak voor pakjesavond. Overal in het kasteel zijn de sporen van Sinterklaas en zijn pieten te vinden. Zo kun je zijn slaapkamer zien én de pakjeskamer bezoeken. Ondertussen staat de schimmel op het slotplein en oefenen de circuspieten hun kunsten buiten op het terrein. Natuurlijk kunnen kinderen ook hun eigen pietenvaardigheden oefenen, mee swingen met de sinterklaasliedjes, een mooie tekening voor sint maken, helpen met gedichten schrijven en pepernoten bakken”, aldus een woordvoerder van het Muiderslot.

Voorpret

En de voorpret kan thuis al beginnen door een eigen schoen te knutselen. Een knutselplaat is te downloaden via de website van het muiderslot. Stuur het kunstwerk voor 18 november naar het Muiderslot (Herengracht 1 in Muiden). Dan staat het schoentje vol lekkers klaar tijdens de sint weekenden. 

Reserveren

Vanaf dinsdag 24 november kunnen kinderen op doordeweekse dagen (10.00 tot 17.00 uur) én op 5 en 6 december  de logeerkamer van sint en de pakjeskamer komen bekijken. Ook kunnen zij hun pieten vaardigheden oefenen met diverse spelletjes. Het dragen van een mondkapje in het kasteel is verplicht voor alle bezoekers vanaf 13 jaar. Kaartjes met een starttijd moeten vooraf gereserveerd worden via www.muiderslot.nl. Er zijn geen kaarten te koop aan de kassa. Je bezoek start tijdens het gekozen tijdsblok, daarna mag je blijven tot sluitingstijd. 

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Verkoop terrein blijkt niet in lijn met uitspraak Hoge Raad Kruijt: ‘Gemeente op glad ijs bij verkoop speelveld Jan ter Gouwweg’ Politiek 20 mei, 15:00
Afbeelding
Kerstfeest in mei bij Kindcentrum ‘t Mouwtje voor medewerkers Algemeen 20 mei, 09:00
Afbeelding
Tim Kliphuis & Rosenbergs in Tindalvilla in Bussum Cultureel 20 mei, 09:00
Afbeelding
In gesprek met vrijwilligers Valeriya Sergeeva en Hans Eijgenraam Hulpverlening aan Oekraïners kampt met veel administratieve hobbels Mensen 20 mei, 09:00
Afbeelding
Treinverkeer tussen Utrecht Centraal en Bussum-Zuid ligt plat Algemeen 19 mei, 17:12
Afbeelding
Bussumse Wereld BBQ komt eraan Buurt / wijk 19 mei, 16:30
Afbeelding
De Wilhelminakerk wil een plek zijn voor het hele dorp Benefietconcert voor Wilhelminakerk Algemeen 19 mei, 16:20
Afbeelding
Officier van justitie: 'Eerst straf, dan behandeling' Bussumer die handelde in harddrugs wordt niet geschorst uit voorarrest Politie 19 mei, 15:00
Voorproefje Naardernieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief