Foto:André Verheul

Schoonmaker betrapt inbrekers Eethuys-Café Graaf Floris V op heterdaad

MUIDEN - Op zondagochtend rond kwart over vijf is er ingebroken bij Eethuys-Café Graaf Floris V. Twee mannen zijn via het zijraam bij de keuken naar binnen gegaan op zoek naar geld. Het tweetal is op heterdaad betrapt door een schoonmaker.

De schoonmaker kwam via de voordeur binnen en maakte zijn gebruikelijke rondje. “Ineens stond hij oog in oog met die jongens”, vertelt eigenaar Ruurd Kleuver. “Eerst dacht hij dat de voordeur niet goed op slot zat en dat het gasten waren. Er zijn wel vaker mensen die zo vroeg om koffie komen vragen. Dus hij zei: ‘Goedemorgen, wat kan ik voor u doen’. Maar toen begonnen de mannen te dreigen.” 

De schoonmaker spreekt vijf talen en merkte op dat een jongen Pools sprak en de andere inbreker Marokkaans. Toen de inbrekers niet op hem lette, kon de schoonmaker via de voordeur wegkomen en Kleuver waarschuwen, die vlakbij woont. De politie werd gebeld. Ze waren snel ter plaatse, maar de inbrekers waren er al vandoor.

Vijf kassalades

In totaal zijn er vijf kassalades meegenomen, maar de buit was gelukkig beperkt. Kleuver: “We hebben een evenementen kassalade, maar die was leeg. In de normale kassalade zat niet bijzonder veel. Iedereen pint tegenwoordig.” De verankerde kluis kregen de inbrekers niet mee. Om half 8 waren vier kassalades leeg teruggevonden. De laatste lade is in meerdere stukken aangetroffen aan het eind van de Spieringbrug. Het restaurant was die dag wel gewoon open voor gasten.

Meer berichten