Foto:© Bob Awick

Vierde kanon van Naarden-Vesting staat bij Het Arsenaal

NAARDEN - Een groepje van échte Naardenezen is het gelukt om een vierde kanon (een 30 ponder) te bouwen. Vanmiddag werd de kolos, die alleen al een kanonsloop van 3.150 kilo heeft, in het bijzijn van de burgemeester Han ter Heegde en wethouders Alexander Luijten en Nico Schimmel bij Het Arsenaal onthuld. Maandag werd het kanon al met behulp van een grote kraan op z’n plek gezet.

Naarden-Vesting heeft nu vier kanonnen, bestaande uit een affuit (onderstel) en een kanonsloop. Deze staan op het Ruysdaelplein, nabij de Turfloods en voor het Vestingmuseum. André Leijenhorst, Wim Kloosterman, Fred Pouw, Ruud Beek en Wout van den Berg van de werkgroep Vestingkannonnen van Vereniging Vestingstad Naarden bouwden de kolos in Bastion Oranje, dat vandaag tot 17.00 uur ook bezocht kan worden. 

Stadspromotor Saskia Simons vindt ook dit kanon weer een aanwinst voor Naarden. Ze staan volgens haar stuk voor stuk op mooie plekken. “Ze zijn leuk om bij gefotografeerd te worden. Mensen mogen er ook opklimmen, want ze staan muur- en muurvast.” Ze is ook blij dat de Vaardagen - weliswaar zonder kramen en shantykoren - zijn doorgegaan. “Ik ben er écht een beetje trots op dat - nu we ondanks corona - toch weer een beetje leven in de brouwerij hebben gekregen.”

Vereniging Vestingstad Naarden, Marco van den Heuvel, Niels Udo, Nick van Loendersloot, gemeente Gooise Meren, de Fluweelwerkers - en Zijdeweversbus en vele betrokken Naarders maakten de bouw van het vestingkanon mogelijk.

.

Meer berichten