<p>Na een regenbui in 2019.</p>

Na een regenbui in 2019.

(

Foto: PR

)

Nog dit jaar overkapping voor winkelcentrum Koekoeklaan

BUSSUM - De gemeente Gooise Meren heeft aan Ahold een omgevingsvergunning voor een overkapping afgegeven. De verwachting is dat de uitvoering van deze werkzaamheden gerealiseerd wordt, voordat de winter zijn intrede doet. Dit nieuws wordt opgetogen gemeld door Elisa Nuij van Groep AvanderSchaaf/E.Nuij.

Bij de bouw van het winkelcentrum in Bussum is besloten het dak van een brede opening te voorzien. “Het gevolg hiervan is dat het bij regen binnen enorm glad wordt. Levensgevaarlijke situaties voor (oudere) bezoekers en overlast voor de ondernemers die regelmatig hun hele winkel moeten dweilen”, zegt Nuij. Dat kregen zij en haar partijgenoot Andreas van der Schaaf tijdens het zomerreces van 2019 van de Koekoeklaan-ondernemers te horen.

Glibberen en glijden

“Toeval bestaat niet, want vrijwel op hetzelfde moment werden wij benaderd door een bewoner die zich terecht ernstig zorgen maakte over de ouderen in de wijk. WC Koekoeklaan ligt tegenover de Palmpit in een buurt met relatief veel ouderen voor wie Koekoekslaan het dichtstbijzijnde winkelcentrum is. Het bleek dat meerdere partijen dit probleem jaren geleden ook al eens hadden aangekaart, maar er was nog steeds niks veranderd. Het glibberen en glijden duurde voort met alle risico’s van dien. Het werd dus tijd voor echte daadkracht. Dan helpt praten niet meer en moet je overgaan tot daden. Wij hebben de betrokken partijen met elkaar in contact gebracht en de vinger aan de pols gehouden, en dat werkte”, gaat Nuij verder.

Verantwoordelijkheid

Volgens haar heeft de gemeente Gooise Meren er direct alles aan gedaan om een oplossing te bespoedigen. “En daar waar nodig namen ze ook hun eigen verantwoordelijkheid. Denk hierbij aan de wateroverlast voor de ingang. AH heeft jarenlang voor tijdelijke maatregelen gezorgd om meer veiligheid te waarborgen, maar de aangebrachte antislipstroken laten los en werken eigenlijk ook niet naar behoren. Wij zijn daarom heel blij dat de overkapping gebouwd gaat worden, opdat iedereen straks veilig en droog boodschappen kan doen.”

Meer berichten