Afbeelding
Foto: PR

Rondleidingen op joodse begraafplaats in Muiderberg worden voorzichtig hervat

Algemeen

MUIDERBERG - Bij ongewijzigde omstandigheden vindt op vrijdag 4 september om 14.00 uur de eerste rondleiding van het seizoen op de joodse begraafplaats plaats. Door de coronacrisis waren aanvankelijk alle in 2020 geplande rondleidingen geannuleerd.

Uit voorzorg is vooralsnog besloten het maximaal aantal deelnemers per rondleiding te halveren tot twaalf. In plaats van in het hoofdgebouw verzamelen de deelnemers zich op het parkeerterrein dat tegenover de begraafplaats ligt.

De begraafplaats is met circa 45.000 graven de grootste in gebruik zijnde joodse begraafplaats in Nederland. Eigenaar is de Joodse Gemeente Amsterdam. In 1642 werd het eerste stuk grond bij de Googweg in Muiderberg aangekocht. Geleidelijk aan is de begraafplaats uitgebreid tot thans 16 hectare. Een monument herinnert aan de circa 80.000 joden, die vanuit Amsterdam naar de vernietigingskampen werden getransporteerd.

Voor de rondleidingen bestaat sinds de start in 2018 een grote belangstelling. Zij zijn gratis en duren ruim twee uur. Na 4 september zijn er vooralsnog rondleidingen gepland op 6, 9 , 13 en 16 september. Meer info en het inschrijfformulier zijn te vinden via nihs.nl.

Uit de krant

Uit de krant

Logo
Afbeelding
Oproep voor vrijwilligers Teamleider Vluchtelingenwerk: 'Iedereen heeft een vluchtverhaal' Zorg 26 mei, 13:00
Afbeelding
Kunstig Beeld in Muiden tijdens pinksterweekend: kunstliefhebbers kunnen struinen langs exposities Cultureel 26 mei, 12:00
Afbeelding
Scooterrijder gewond na ongeval Brinklaan foto's 26 mei, 11:04
Logo
Afbeelding
Levensverwachting stijgt met jaren We worden steeds ouder en blijven ook langer gezond Algemeen 26 mei, 10:00
Afbeelding
College gaat weer 'on tour' Algemeen 26 mei, 09:41
Afbeelding
'Door Veilig Thuis hoef ik de nasleep van de scheiding niet alleen te dragen' regio 26 mei, 09:00
Afbeelding
Leerlingen basisschool maken kennis met lokale politiek door spel 'Democracity' Politiek 26 mei, 09:00
Afbeelding
Gratis taxatiedag voor munten, bankbiljetten, goud, zilver en trading cards (oa. Pokémon) in Huizen 30 mei Financieel Nieuws 26 mei, 08:00