<p>Restaurant Heidezicht in Bussum is een van de drie filialen die per direct preventief zijn gesloten. </p>

Restaurant Heidezicht in Bussum is een van de drie filialen die per direct preventief zijn gesloten.

(

Foto:Foto : Bastiaan Miché

)

Drie horecazaken dicht: medewerker besmet met corona

BUSSUM - Drie horecazaken in ‘t Gooi zijn uit voorzorg gesloten wegens een coronabesmetting van een personeelslid. Restaurant Heidezicht in Bussum, Cafe Restaurant Brambergen in ‘s Graveland en restaurant Soesterdal in Soesterberg zijn per direct dicht.

De betreffende medewerker die positief is getest op COVID-19 werkte dinsdag 4 en woensdag 5 augustus in restaurant Soesterdal als keukenhulp en afwasser, toen hij waarschijnlijk al besmet was. Hij heeft geen direct contact met gasten gehad, maar mogelijk wel met producten. Op donderdag kreeg hij klachten en de dag daarna is hij getest op corona, waarvan de uitslag vandaag bekend werd. 

Er is contact geweest met de GGD en het RIVM is geraadpleegd, maar sluiting is volgens beide instanties op dit moment niet noodzakelijk en wordt niet geadviseerd. Restauranteigenaar Edward Eijckelhof heeft toch besloten om zijn drie filialen per direct uit voorzorg te sluiten. “Wij proberen te allen tijde maatschappelijk verantwoord te ondernemen en daarom hebben we besloten om al onze filialen per direct preventief te sluiten en direct betrokkenen en leidinggevenden te laten testen. Naar onze mening zijn we nu volledig transparant en doen we het juiste.”

Het is nog onduidelijk wanneer alle restaurants hun deuren weer openen. 


Meer berichten