<p>Het coronavirus eindigde het voetbalseizoen in maart abrupt.</p>

Het coronavirus eindigde het voetbalseizoen in maart abrupt.

(

Foto:Voetbal Muidenberg

)

Bijna 100 nieuwe voetballen voor SC Muiderberg

MUIDERBERG - De voetbalclub SC Muiderberg heeft met een ‘ballenactie’ bijna 100 nieuwe voetballen ingezameld. De ludieke actie is opgezet om het begin van volgend voetbalseizoen met nieuwe ballen te kunnen beginnen.

De coronamaatregelen hebben er bij de Muiderbergse voetbalclub flink ingehakt. “We zijn een gezonde club en normaal gaan deze kosten van de grote hoop van budgetten af”, vertelt Bart Oudshoorn. “Maar doordat het voetbal is stilgelegd en de kantines dicht zijn, missen we veel inkomsten.” Daarom deed de club mee aan de ballenactie voor nieuwe voetballen. “Het is een betaalbare actie voor mensen. Ze sponsoren een bal, het bedrag dat wij normaal betalen aan een bal, en wij krijgen er ook daadwerkelijk ballen voor. Niet het geld.”

Inmiddels zijn er 95 ballen ingezameld en hoopt de club dit weekend de 100 ballen te bereiken. “Het is een leuke, financiële meevaller voor de club. We zijn er niet actief mee bezig en af en toe druppelt er nog een balletje binnen.” Als de actie is gesloten zullen de nieuwe voetballen binnen enkele weken bij SC Muiderberg worden bezorgd en kunnen de oude ballen vervangen worden om het voetbalseizoen met nieuwe voetballen af te trappen.

Wedstrijden

Wanneer dat nieuwe seizoen van start gaat, is volgens Oudshoorn nog koffiedik kijken. “Normaal beginnen we altijd in september, maar ik heb nog geen bericht gehad.” De KNVB maakt uiteindelijk die beslissing, deelt de teams in en maakt een wedstrijdschema. “Ik kan mij voorstellen dat de KNVB zegt: ‘ga maar onderling voetballen en niet teveel reizen’. Je moet de teams wel van A naar B brengen, dus dan zit je met vervoer. En volwassenen die in de kantine gaan zitten.” SC Muiderberg wacht nog af wanneer ze van start mogen. De trainingen staan wel op de planning in de week na de schoolvakantie.

Meer berichten