<p>Foto Bob Awick</p>

Foto Bob Awick

(

Foto:Foto Bob Awick

)

Burgemeester roept op om 1,5 meter maategel vol te houden


GOOISE MEREN - In een video op Facebook en Instagram doet burgemeester Han ter Heegde een dringende oproep aan de inwoners van Naarden, Muiden, Muiderberg en Bussum om de 1,5 meter maatregel nog vol te houden de komende maanden. 

Nu zich in en buiten Nederland steeds meer nieuwe coronahaarden voordoen, is het extra belangrijk om de aandacht niet te laten verslappen. “Wij laten het hier niet gebeuren, een tweede coronagolf in Gooise Meren”.

De oproep van de burgemeester is kort, maar krachtig: “Wij doen allemaal ons best om een tweede coronagolf in Gooise Meren te voorkomen. Wij houden allemaal 1,5 meter afstand, we vermijden drukke plekken en we wassen onze handen vaak en goed. De horeca kan open blijven, omdat wij laten zien dat het kan: strikt de regels volgen én gezellig samen zijn.”

Daarnaast krijgen de jongeren van Gooise Meren complimenten van de burgemeester. Zij hebben in het voorjaar laten zien dat zij heel goed hun bijdrage aan de beheersing van corona hebben geleverd. En al is het voor jongeren misschien nog wel lastiger dan voor volwassenen: “Dat zullen we ook in de komende maanden waarmaken”.

Ter Heegde: “En dat doen we allemaal voor de meest kwetsbaren: ouderen, mensen met een ziekte, mensen die in de zorg werken. Als burgemeester is mijn vertrouwen in u allen gesteld. Het zal ons lukken in Gooise Meren om corona er onder te krijgen”.

Meer berichten