De 5-jarige zoon van HCAW voorzitter Bas Veerman gooit de Traditionele First Pitch van het seizoen.
De 5-jarige zoon van HCAW voorzitter Bas Veerman gooit de Traditionele First Pitch van het seizoen. (Foto: Picasa)

Honkballers HCAW voortvarend uit de startblokken

BUSSUM - Het was even wachten voor de honkballers van HCAW Bussum, maar de eerste reguliere wedstrijd van het honkbalseizoen kon eindelijk van start gaan. Afgelopen donderdag kwam de Bussumse ploeg goed uit de startblokken tegen streekgenoot Quick Amersfoort, een directe concurrent voor een plaats in de Play-Offs. 

De jonge Bussumse ploeg heeft er in de drie wedstrijden hard voor moeten knokken, maar vijf van de zes punten bleven in Bussum. Donderdagavond werd de ploeg uit Amersfoort met 4-3 verslagen en zondag eindigde de wedstrijd met 5-6 opnieuw in Bussums voordeel. Zondagmiddag was er een verlenging noodzakelijk. In een marathonpartij, die ruim vier uur duurde, stond er na twaalf innings een gelijke stand op het scorebord: 7-7. 

Donderdagavond ging de strijd de hele wedstrijd gelijk op. In de derde inning kwam HCAW op voorsprong: 1-0. Via punten in de vierde en zevende slagbeurt nam Quick Amersfoort de leiding over: 1-2. Drie punten in de gelijkmakende zevende slagbeurt (4-2) brachten HCAW uiteindelijk de overwinning. In de laatste slagbeurt bracht Quick Amersfoort de eindstand nog wel op 4-3. 

Homerun

Zaterdagmiddag hadden de Bussumers weinig in te brengen op het werpen van Wendell Floranus (Quick Amersfoort). Via twee honkslagen en een veldfout kwam HCAW in de openingsslagbeurt nog wel op 0-1. Daarna namen de Amersfoorters het heft in handen. Via punten in de derde, vijfde en zesde inning kwamen de gastheren op 5-1. Pas nadat Floranus de heuvel had verlaten kreeg HCAW weer meer vat op de wedstrijd.

In de zevende inning kropen de Bussumers iets dichterbij: 2-5. Met een daverende homerun (met twee man aan boord) bracht Arthur Bonevacia HCAW, een inning later, weer volledig terug in de wedstrijd: 5-5. In de negende inning vocht HCAW zich uiteindelijk naar het winnende punt. Berend Ruben, die zelf op het honk was gekomen met een honkslag, kon even later scoren op een wilde worp: 5-6!

Nek aan nek 

Ook zondag waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Al vroeg in de wedstrijd nam HCAW de leiding (1-0), daarna was het de buurt aan Quick Amersfoort: 1-3. Twee punten in de zesde inning (3-3) en drie in de zevende (6-3) brachten HCAW weer aan de leiding. In twee innings deden de gasten die voorsprong weer teniet: 6-7. Met een solo-homerun in de negende inning dwong Linoy Croes, namens HCAW, een verlenging af. In die verlenging werd niet meer gescoord. Eindstand: 7-7 (12 innings). 

Komende week treft HCAW opnieuw een directe concurrent voor een plaats bij de bovenste vier, Hoofddorp Pioniers. Omdat het hoofdveld in Hoofddorp op dit moment onbespeelbaar is treffen beide teams elkaar aanstaande donderdag op het veld van RCH-Pinguïns in Heemstede, aanvang 19.30 uur. Zaterdag wordt er dan in Bussum gespeeld (14.30 uur). Zondag kruisen beide teams de degens op het tweede veld van het complex in Hoofddorp.

Meer berichten