Foto: Ministerie van Defensie / Dave de Vaal

Bussumer Erwin Warnies (33) omgekomen bij helikoptercrash Aruba

BUSSUM - Een Nederlandse helikopter van Defensie stortte zondag neer toen het onderweg was van Aruba. Twee van de vier bemanningsleden overleefden de crash niet, waaronder de 33-jarige Bussumer Erwin Warnies.

Naast Warnies kwam de 34-jarige Christine Martens uit Leeuwarden om het leven. De helikopter was aan het einde van een kustwachtpatrouille en vloog 12,5 km uit de kust van Aruba toen het te water raakte in de Caribische Zee. De twee overleden bemanningsleden zijn nog gereanimeerd, maar het mocht niet baten. De andere twee bemanningsleden raakten lichtgewond. 

Warnies woonde inmiddels met zijn partner en dochter van bijna twee in Den Helder. Defensie heeft op haar website een condoleanceregister geopend voor de omgekomen bemanningsleden.

Aan de grond

Sinds vorig jaar werkte Warnies als tactische coördinator van de NH90-gevechtshelikopter, dat was gestationeerd op het marineschip de Zr. Ms. Groningen, dat bij Curaçao ligt en haar thuishaven in Den Helder heeft. Minister van Defensie Ank Bijleveld-Schouten heeft besloten dat de gehele NH90-vloot voorlopig uit voorzorg aan de grond blijft.

De persconferentie van Bauer begon maandagochtend om 05.00 uur nadat de nabestaanden waren ingelicht. De bemanning van de Zr.Ms. Groningen mocht na het ongeval nog niet vrij met de buitenwereld communiceren, om zo te voorkomen dat ouders, partners en collega’s in Nederland via anderen overvallen worden door dit soort afschuwelijk nieuws.

Meer berichten