Archieffoto: Bastiaan Miché

Naarderbos Ontwikkeling BV vraagt verruiming van ventvergunning ijscowagen aan

NAARDEN - Het bedrijf van ondernemer Michael van de Kuit heeft de standplaatsvergunning gekregen waar bij de gemeente om is gevraagd. De gemeente Gooise Meren begrijpt dan ook niets van de onvrede die Van de Kuit hierover heeft geuit. De vergunning is afgegeven van 4 juli tot en met 16 augusutus van 9.00 tot 19.00 uur. Dat is conform de aanvraag, aldus een woordvoerder van de gemeente Gooise Meren.

Dat wordt ook bevestigd door een woordvoerder van Naarderbos Ontwikkeling BV. "Ik heb de vergunning zo aangevraagd met deze periode en tijden. De heer Van de Kuit dacht dat de gemeente dit zo had bedacht. Wij hebben nu een verruiming aangevraagd van de mogelijke openingstijden en hopen op groen licht zodat we alsnog op mooie stranddagen toiletten, ijs en drankjes kunnen faciliteren op het strand bij Naarderbos", laat Jan Willem de Langen weten. "Ik vermoed overigens dat we daar niet op zullen wachten en ik verwacht eigenlijk dat de verruiming van de venttijden geen probleem zal zijn." De gemeente zal de nieuwe aanvraag op dezelfde manier beoordelen.

Voorwaarden

De exploitant krijgt dan vanuit de gemeente wel wat voorwaarden mee. Zo moet de aanvrager toezicht houden, de omgeving schoonhouden (afvalbakken plaatsen) en het toiletgebouw - dat weer in gebruik genomen wordt - minimaal drie keer per dag schoonmaken. Ook is de aanvrager verantwoordelijk voor het openen en afsluiten van het gebouwtje. Uiteraard moeten de RIVM-richtlijnen met betrekking tot het coronavirus worden nageleefd. Daarom mogen klanten vanuit de wagen niet bediend worden en moeten zichtbare markeringen aangebracht worden waarmee klanten gewezen worden op anderhalve meter afstand tot elkaar. Bij de verkoopwagen mogen enkele tafels en maximaal vier stoelen worden geplaatst, waarbij ook de 1,5 meter afstand richtlijn wordt gehanteerd.

Van de Kuit had overigens liever een kiosk gehad, maar de gemeente Gooise Meren heeft het bestemmingsplan 'bevroren', waardoor er voor de bouw van een kiosk geen vergunning afgegeven kan worden. Een standplaatsvergunning past wel in dit plaatje.

Meer berichten