Janneke Schaap (l) en Dorine van der Slooten in hun sportschool.
Janneke Schaap (l) en Dorine van der Slooten in hun sportschool. (Foto: © Bob Awick )

Eigenaressen Oldskool Gym 45+: 'Echt, écht superblij dat we weer open zijn'

NAARDEN - Eerder dan verwacht zijn de sportscholen weer opengegaan. Het kabinet haalde tot opluchting van de sportbranche de heropeningsdatum twee maanden naar voren. Maar de versoepelde maatregelen vragen wél om talloze aanpassingen. Bij Oldskool Gym 45+ aan de Energiestraat 9d in Naarden is alles in het werk gesteld om de leden weer veilig binnen te kunnen laten sporten.

"We hebben ons mechanische ventilatiesysteem met twaalf units uitgebreid en vier luchtreinigers geïnstalleerd. De luchtreinigers met Hepa-filters halen virussen, bacteriën, allergenen, pollen en fijnstof uit de lucht", legt eigenares Dorine van der Slooten, die samen met Janneke Schaap de sportschool runt, uit. "De veiligheid van de mensen staat bij ons voorop en daarom hebben we hierin een extra stapje gezet. We worden hiermee wel op kosten gejaagd, maar gelukkig hebben veel van onze leden gewoon de contributie doorbetaald en hebben we zelfs al acht nieuwe aanmeldingen binnen!"

Tijdsloten

Om de 580 m² grote sportschool niet té vol te hebben, wordt er gewerkt volgens de RIVM-maatregelen, het protocol van de branchevereniging én met tijdsloten. Sporters kunnen zich aanmelden via het ledenadministratiesysteem. "We hebben blokken van anderhalf uur per keer. Daarna is er een half uur rust in het gebouw. Dan maken we alle toiletten schoon, legen we de prullenbakken en maken we de materialen schoon. En dat herhaalt zich gedurende de dag."

Ontsmetten

Van de leden wordt ook discipline gevraagd. Bij binnenkomst moeten ze hun handen ontsmetten en krijgt iedereen een eigen flesje met desinfecterend middel. "Daar kunnen ze na gebruik hun apparaten mee schoonmaken. Overal hangt papier en staan prullenbakken." Verder is de cardioapparatuur uit elkaar gezet en staan er toch twee apparaten te dicht op elkaar dan kan er maar eentje gebruikt worden. Bij de balie hangt een spatscherm en wie reserveert mag op de zonnebank en kan ook van de 1-persoonssauna gebruikmaken. Ook hier wordt extra schoongemaakt.

Knallen

Maar Dorine van der Slooten en Janneke Schaap hebben het er allemaal graag voor over. "Wij zijn écht, écht superblij dat we weer open zijn. Hoewel de lessen via homework-outs, en later een-op-een en buiten, wel zijn doorgegaan, is het heerlijk om na drieënhalve maand de deur weer te openen. We gaan weer knallen. Ook onze leden zijn hartstikke blij. Na het sporten kunnen zij ook weer - weliswaar op anderhalve meter afstand - een kopje koffie drinken."

Oldskool Gym 45+ is zes dagen per week open. Info: www.oldskoolgym45plus.nl.

Meer berichten