Deze zomer slapen met een uniek uitzicht op Camping Pampus
Deze zomer slapen met een uniek uitzicht op Camping Pampus (Foto: Forteiland Pampus)

Coronaproof kamperen op forteiland Pampus

MUIDEN - Deze zomer verandert forteiland Pampus van museum overdag naar een zomerse hotspot voor jong en oud na sluitingstijd. Met de pop-up camping vindt het eiland een leuke manier om in te spelen op de roerige en onzekere tijden van nu. 

Helemaal in zijn element is Bart van der Hucht als hij een rondje loopt over ‘zijn’ Pampus Camping. In het dagelijks leven is Van der Hucht de eventmanager op het eiland, maar deze zomer is hij vooral de campingbaas. De tijdelijke camping is een van de initiatieven die het Pampusteam bedacht heeft om de coronacrisis te bezweren. “We zijn creatief om hier op Pampus voort te kunnen bestaan en het eiland open te houden voor onze bezoekers.”

Uniek uitzicht

Aan de noordkant van Pampus in no-time tien ruime, ijzersterke stormtenten uit de grond gestampt, waarbij je alleen nog maar een slaapzak hoeft mee te nemen. Iedere tent staat op het schuin aflopende glacis waterpas verankerd op een door Van der Hucht zelf gezaagd, half zwevend plateau. Ernaast een picknicktafel met vrolijke parasol. “Alle plekken bieden comfort en een uniek uitzicht. En ze zijn lekker privé en natuurlijk coronaproof!”, constateert Van der Hucht tevreden.

De camping wordt voorafgegaan door dinerbeleving Zomerlicht, het zomerse zusje van Winterlicht, of door het doordeweekse Eindeloos Pampus: eindeloze namiddagen met zwemmen in het IJmeer, een lekkere familiemaaltijd, spellen als jeu de boules en badminton, en vooral het ontdekken van een spannend negentiende-eeuws fort met 80 kamers. Gedurende de zomervakantie zijn Camping Pampus, Zomerlicht en Eindeloos Pampus te bezoeken. 

Meer berichten