Foto: Pixabay

Politie Gooise Meren pakt drie inbrekers op

GOOISE MEREN - De politie Gooise Meren heeft drie inbrekers opgepakt. Twee van hen konden vannacht worden aangehouden en de derde vanochtend. Het gaat om een 22-jarige man uit Amersfoort, een 26-jarige Hilversummer en een man (22) uit Utrecht. Het drietal probeerde op de Godelindeweg in Naarden een huis binnen te dringen.

Bij het zien van de politie, sloeg het trio op de vlucht. Er ontstond er een achtervolging te voet, waarbij agenten uiteindelijk twee verdachten konden aangehouden. Om de derde verdachte op te sporen, werden de politiehelikopter en de hondengeleider ingezet. De hondengeleider heeft meerdere tuinen doorzocht.

Burgertje pesten

Veel mensen zouden op sociale media geklaagd hebben over het lawaai van de helikopter. Van burgertje pesten is echter absoluut geen sprake, zegt de politie. "De politiehelikopter vliegt alleen 's nachts bij uiterste noodzaak. En nu had het ook nog eens een goed resultaat, want na onderzoek is de identiteit van de derde verdachte vastgesteld. Ook hij is vanochtend aangehouden. In totaal zitten er nu drie personen vast. De recherche gaat verder met het onderzoek."

Controleer tuin

De politie vraagt de bewoners van de Godelindeweg te Naarden om hun tuinen te controleren op inbrekerswerktuigen. Wie iets vindt, wordt verzocht contact op te nemen met de politie. Ook mensen die iets vreemds gezien of gehoord hebben, kunnen zich melden via 0900-8844. "Misschien kunnen wij met u informatie meerdere inbraken aan deze verdachten koppelen."

Meer berichten