Foto: Enter Media

Supermarkten mogen tot 1 september op zon- en feestdagen langer open zijn

GOOISE MEREN - De supermarkten mogen tot 1 september op zon- en feestdagen van 9.00 tot 20.00 uur open zijn. Hiertoe heeft het college van burgemeester en wethouders Gooise Meren besloten. Aanvankelijk duurde de versoepeling - wegens corona - tot 1 juli.

In de regeling die voor eind maart van kracht was dat van 12.00 tot 18.00 uur. De openingstijden worden op andere dagen niet verruimd.
De verruiming was 29 maart jongstleden ingevoerd om het winkelend publiek meer verspreid boodschappen te laten doen. Daardoor wordt het risico op verspreiding van het coronavirus verkleind.

Met het oog op de versoepelingen die de laatste weken in de samenleving zijn doorgevoerd, acht het college het vanwege de veiligheid en volksgezondheid, van belang de verruiming nogmaals te verlengen. De verwachting is dat het drukker wordt in het openbare leven en ook in de supermarkten, staat in een persbericht van de gemeente Gooise Meren.

Het college blijft zich ervan bewust dat de verruiming van de winkeltijden op zondag gevoelig ligt. De mogelijkheid om supermarkten op zondag te bevoorraden was in juli al niet verlengd

Meer berichten