Voorzitter Paul Konings.
Voorzitter Paul Konings. (Foto: Bob Awick)

Voedselbank is er voor iedereen, maar kan zelf ook steun gebruiken

NAARDEN - De Voedselbank Naarden/ Bussum/ Hilversumse Meent is er voor iedereen, maar kan in deze coronatijd zelf ook een steuntje in de rug gebruiken. "We merken dat steeds meer mensen onze hulp juist nu extra hard nodig hebben. En daar is voedsel en geld voor nodig", meldt voorzitter Paul Konings.

De organisatie doet daarom een beroep op mensen en vraagt hen de Voedselbank te steunen. Mensen kunnen elke woensdag van 9.30 tot 11.30 uur voedselproducten, zoals pasta, rijst, pindakaas en wasmiddel, afgeven bij de voedselbank aan de Hooftlaan 71 in Bussum. Wie liever financieel wil bijdragen kan een geldbedrag overmaken naar NL70 ABNA 0432736670 t.n.v. Stichting Voedselbank in Bussum. "We werken uitsluitend met vrijwilligers."

Wat doet de voedselbank?

Bijna één miljoen mensen in Nederland leven onder de armoedegrens. In Gooise Meren zijn dat er meer dan 2.900. Door de huidige coronacrisis stijgt het aantal mensen dat afhankelijk is van ondersteuning door de voedselbanken. Konings: "Wist je dat niemand honger hoeft te hebben als we de voedseloverschotten aan hen geven? Dat is goed voor mens en milieu. De vrijwilligers bij de voedselbank delen elke week eten uit aan mensen die dat het hardste nodig hebben. Bedrijven, instellingen, overheden en particulieren helpen met geld, voedsel en diensten."

Voor iedereen

De Voedselbank Naarden/ Bussum/ Hilversumse Meent helpt mensen die tijdelijk niet in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien. Ook bijvoorbeeld de mensen die door de coronacrisis geen of nauwelijks inkomsten meer hebben. De voorzitter hamert er op: "Jouw vaste lasten gaan wel gewoon door. Voor je het weet zit je in de schulden. Wacht niet te lang en check gerust of jij in aanmerking komt voor voedselhulp van de Voedselbank."

Wie wil weten of hij/zij ook in aanmerking komt voor een voedselpakket kan bellen met 06-10308662. "Dan bekijken we samen hoe we je kunnen helpen." Mailen kan via aanmelden@voedselbanknaardenbussum.nl.

Meer berichten