Oud-wethouder Marleen Sanderse uit Naarden wordt burgemeester in Hattem.
Oud-wethouder Marleen Sanderse uit Naarden wordt burgemeester in Hattem. (Foto: PR)

Voormalig wethouder Marleen Sanderse (43) wordt burgemeester in Hattem

NAARDEN - Marleen Sanderse, die in de jaren 2014-2018 wethouder was in Naarden (later Gooise Meren) wordt burgemeester in Hattem. De gemeenteraad van het hanzestadje heeft daartoe besloten. De 43-jarige Sanderse is gekozen uit 63 kandidaten. Ze onderscheidde zich vooral met haar verbindende stijl. De beëdiging staat gepland voor medio september.

Sanderse woont met haar gezin in Naarden. Ze is momenteel adjunct afdelingsmanager Stedelijk beleid bij de gemeente Almere en Statenlid voor het CDA in de provincie Noord-Holland. Sanderse heeft bestuurskunde gestudeerd en zij is een voormalig paralympisch sportster.

De vertrouwenscommissie gaf maandagavond in een besloten vergadering advies aan de gemeenteraad, die vervolgens de aanbeveling voor de nieuwe burgemeester vaststelde. De aanbeveling wordt nu, met een advies van de commissaris van de Koning, aangeboden aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Als de minister en de Koning het Koninklijk Besluit hebben ondertekend, is Sanderse officieel benoemd tot burgemeester.

Meer berichten