Een kiosk zou het strand in het Naarderbos nog leuker maken.
Een kiosk zou het strand in het Naarderbos nog leuker maken. (Foto: Enter Media)

PvdA: Heropen kiosk Naarderbos

NAARDEN - Heropen zo spoedig mogelijk de kiosk aan het strand van het Naarderbos. Dat is de oproep die PvdA-raadslid Charles Wiss aan het college doet. Inwoners mogen niet lijden onder een gesloten kiosk omdat er een twist is tussen de gemeente en de ondernemer.

Wiss: "Zeker nu er door corona veel meer mensen thuis blijven deze zomer is het wat ons betreft van groot belang dat er wat vermaak is in onze eigen omgeving."
Michael van de Kuit, eigenaar van de golfbaan en Oud Valkeveen, kreeg het terrein van Grontmij zonder kiosk overgedragen. Vier weken geleden diende hij voor dit seizoen een aanvraag in voor een tijdelijke keet, maar dat heeft nog niet geresulteerd in een vergunning. Wel kreeg hij een vragenlijst en moet hij een ruimtelijke onderbouwing geven. "Zo veel vragen waarom iets niet kan; kijk naar wat wél kan! Ik mail ook de burgemeester, maar ik krijg in de meeste gevallen geen reactie. Ik zie de aanvraag stranden", zegt Van de Kuit.

Tijdelijk

Tóch hoopt de ondernemer dat de gemeente wil nadenken over een tijdelijke strandtent met terras. "Dan kunnen wij wat geld verdienen en dat gebruiken om extra toezicht in te zetten en het strand aan het einde van de dag op te ruimen. Het gebouw (200 m²) hebben we al en was oorspronkelijk aangeschaft als noodclubgebouw voor de golfbaan, maar daar heeft de politie ingegrepen en op last van de gemeente de bouwplaats verzegeld. Het ligt opgeslagen in de loods, maar is binnen drie dagen opgebouwd."

Meer berichten