Aan de Ceintuurbaan wordt elke dag jeu-de-boules gespeeld.
Aan de Ceintuurbaan wordt elke dag jeu-de-boules gespeeld. Foto: © Bob Awick

Onderkomen Jeu de Boules Club Bussum nodig aan vernieuwing toe

Algemeen

BUSSUM - Het onderkomen van Jeu de Boules Club Bussum verkeert in deplorabele toestand. Het dateert uit midden jaren 80. Wat is slim: renoveren of nieuwbouw? Rudi Rutgers, voorzitter van Jeu de Boules Club Bussum, wist niet wat hij las toen de gemeente Gooise Meren haar faceliftplannen voor het gemeentehuisplein openbaarde. "Er komt daar een jeu-de-boulesbaan", zegt hij vol verbazing. "Zonde van het geld. Of het moet alleen bedoeld zijn voor de ambtenaren die er een balletje gaan gooien."

De Bussumer kan zich dat overigens niet voorstellen. "Waarschijnlijk komen de beleidsmedewerkers niet uit Muiden, Muiderberg, Naarden of Bussum en zijn ze daarom niet op de hoogte van wat er aan de Ceintuurbaan in Bussum plaatsvindt? Daar ligt namelijk een van de mooiste jeu-de-boulesbanen van Nederland", vertelt hij vol trots aan deze krant. "Onder de vijf prachtige platanen waan je je in Zuid-Franrijk." Zeven dagen per week wordt daar door gemiddeld 20 à 25 leden het balspel gespeeld. Ook is er een harde kern van twaalf tot veertien mensen; zij spelen dagelijks. De club telt honderd leden. Rutgers: "Misschien is het een idee om het geld dat wordt uitgespaard als deze baan niet aangelegd wordt, te gebruiken om ons keukentje een beetje mooier te maken. Hiervoor ligt al een plan klaar, maar een beetje extra geld is nooit weg", zegt de Bussumer.

Motie

Toeval of niet, maar de PvdA en Groep A.van der Schaaf-E.Nuij dienen vandaag bij de behandeling van de Algemene Beschouwingen en de Perspectiefnota 2021 een motie in waarin het college gevraagd wordt prioriteit te geven aan de renovatie, dan wel nieuwbouw van het onderkomen van de Jeu de Boules Club Bussum, en het overleg met de vereniging te heropenen en snel met een raadsvoorstel te komen.

Krotje

Charles Wiss (PvdA) en Andreas van der Schaaf (Groep A.van der Schaaf-E.Nuij) vinden dat een bescheiden onderkomen nodig is voor de opslag van materialen, het zetten van een kopje koffie en om te schuilen (ook uit de wind zitten) bij minder of slecht weer. "Het is gebruikelijk dat groepjes spelers op elkaar wachten totdat een wedstrijd is beëindigd", zeggen de heren. "Daarbij verkeert de huidige accommodatie in deplorabele toestand en is het een aanfluiting, zeker in vergelijking tot andere sportaccommodaties." Ze weten dat de gemeente aan het gebouwtje uit medio jaren 80 onderhoud wilde plegen, maar dat dat gezien de staat van het krotje geen soelaas zou gaan bieden. Hierop heeft een aantal clubleden zelf een eenvoudig plannetje getekend (en ingediend), dat voldoende van kwaliteit is, ook voor de langere termijn. Helaas staakte het overleg door de coronacrisis en heeft het college het onderwerp naar 2021 doorgeschoven.

Uit de krant

Uit de krant

Logo
Afbeelding
Oproep voor vrijwilligers Teamleider Vluchtelingenwerk: 'Iedereen heeft een vluchtverhaal' Zorg 26 mei, 13:00
Afbeelding
Kunstig Beeld in Muiden tijdens pinksterweekend: kunstliefhebbers kunnen struinen langs exposities Cultureel 26 mei, 12:00
Afbeelding
Scooterrijder gewond na ongeval Brinklaan foto's 26 mei, 11:04
Logo
Afbeelding
Levensverwachting stijgt met jaren We worden steeds ouder en blijven ook langer gezond Algemeen 26 mei, 10:00
Afbeelding
College gaat weer 'on tour' Algemeen 26 mei, 09:41
Afbeelding
'Door Veilig Thuis hoef ik de nasleep van de scheiding niet alleen te dragen' regio 26 mei, 09:00
Afbeelding
Leerlingen basisschool maken kennis met lokale politiek door spel 'Democracity' Politiek 26 mei, 09:00
Afbeelding
Gratis taxatiedag voor munten, bankbiljetten, goud, zilver en trading cards (oa. Pokémon) in Huizen 30 mei Financieel Nieuws 26 mei, 08:00