Foto: Hilde Mulder

Jongeren druk bezig met concept Skatepark Westbatterijpark

MUIDEN - In maart startte lokale skaters Max, Thomas en Fred een petitie voor een Skatepark en inmiddels hebben ze ruim 1000 handtekeningen verzamelt. Samen met 3D-artist Patrick Huijten maken ze een ontwerpschets voor in het Westbatterijpark. 

"Met het computerspel 'Skaterie' hebben de jongens zelf een ontwerp voor een skatepark gebouwd", legt Hilde Mulder van Stichting STAD toe. Het Bussumse projectbureau helpt de jongeren met het realiseren van het skatepark, evenals andere ideeën van jeugd uit de regio. "Daarna gaan ze met een professioneel skateparkbouwer aan de slag om een concept te maken om aan de gemeente te presenteren."

De 1000 handtekeningen - de jongens hopen nog op een eindsprint in deze laatste week - en het ontwerp voor het skatepark zullen Max, Thomas en Fred aanstaande maandag 29 juni overdragen aan de burgemeester en wethouder.

Westbatterijpark plek voor Skatepark

De gemeente presenteerde onlangs zelf een concept ontwerp voor het Westbatterijpark, dat op de oude plek van de volkstuintjes gerealiseerd wordt. Hierin is te zien dat er een plek gereserveerd is voor een Skatepark. Mulder: "De planning van de gemeente is om hier het Skatepark te maken, maar het is nog niet definitief. Mogelijk is er woensdag 1 juli een besluitvormingsakkoord over dat gebied. Dan is duidelijk of het Skatepark er ook daadwerkelijk komt."

Begin maart was de lancering voor het initiatief van de jongens op het pleintje bij Restaurant Gieling aan de Weesperstraat in Muiden. Hier was ondermeer burgemeester Han ter Heegde aanwezig om het project te steunen. “Muiden wordt de komende jaren twee keer zo groot. Er is plek voor een ieder en zeker voor jongeren, dus er moet een plek voor een park uitkomen", zo sprak de burgemeester destijds.

Deze week is de laatste kans om de jongens te steunen en de petitie te ondertekenen, op: https://www.skateparkmuiden.nl/

Meer berichten