Scène uit 'Ema'.
Scène uit 'Ema'. (Foto: Filmhuis Bussum)

‘Ema’ - explosief en gewaagd - in Filmhuis Bussum

BUSSUM - 'Ema', de explosieve en gewaagde nieuwe film van de Chileense maker Pablo Larraín waarin danseres Ema alles op alles zet om herenigd te worden met haar zoon, gaat donderdag 18 juni in première bij Filmhuis Bussum.

"En we hebben een cadeautje: voor de film vertonen we een kort video-essay over het werk van Pablo Larraín en de politieke en sociologische rol van dans in de film, gemaakt door film-en muziekrecensent Hugo Emmerzael.

In 'About Endlessness' voegt Roy Andersson een reflectie over het menselijk leven in al zijn schoonheid en wreedheid aan zijn oeuvre toe en serveert het publiek 32 zwart-komische tafereeltjes.

Kinderfilm

Vanaf deze week staat er weer een kinderfilm op het programma: de vrolijke animatiefilm ‘Pettson & Fundus: De Katonaut’. De zaalindeling is speciaal bij deze voorstellingen ingedeeld in setjes van twee of drie stoelen.

Laatste kans

Deze week zijn voor het laatst te zien: het absurdistische ‘The Barefoot Emporer’, waarin de koning van België als nieuwe leider van Europa wordt uitgeroepen (tot zijn eigen ongenoegen…), en 'Das Vorspiel', waarin actrice Nina Hoss schittert als vioollerares die al haar aandacht geeft aan één speciale pupil.

Online kaarten kopen: www.filmhuisbussum.nl

Meer berichten