Foto's: Versa Welzijn

Suikerfeest in Groene Long: zoet en vrolijkheid én 1,5 meter

BUSSUM - Versa Welzijn en de buurtsportcoaches organiseerde afgelopen dinsdag het Suikerfeest voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar op de Groene Long in Bussum.

Als de ramadan voorbij is, verheug je je als kind op veel gezelligheid, familie en vrienden bezoek, cadeautjes en veel leuke dingen doen. De coronamaatregelen maakte deze verlangens onmogelijk, vertelt sociaal werker Nicole Wendt. "Dan ga je op zoek naar mogelijkheden en kansen. Ondanks de coronatijd lag bij ons het verlangen om deze kinderen blij te maken."

Artikel gaat verder onder de foto.


Het is Versa Welzijn in samenwerking met de Buurtsportcoach gelukt om de viering van het Suikerfeest te organiseren met een maximaal aantal kinderen en op gepaste afstand. "Het werd een geweldig samenzijn en een sportief en smulrijk feest buiten op locatie in twee groepen van dertig kinderen. We hebben de 1,5 meter afstand getoverd naar 1,5 meter verbondenheid, liefde en geluk. Dankzij de hulp van diverse medewerkers en de grote opkomst van kinderen uit verschillende buurten in Bussum. Ook de wethouder Gert-Jan Hendriks kwam samen met Anja Woltman op bezoek om mee te genieten en een ijsje mee te eten."


Meer berichten