Aart en Dolly zijn al een halve eeuw getrouwd.
Aart en Dolly zijn al een halve eeuw getrouwd. (Eigen foto)

Gouden huwelijksfeest voor Aart en Dolly

BUSSUM - Aart en Dolly Visser vieren vandaag - in een klein gezelschap - hun gouden bruiloft. Al sinds 1982 woont dit sportieve echtpaar in - inmiddels - de gemeente Gooise Meren; momenteel in Bussum. De plannen die ze hadden gemaakt om hun gouden bruiloft te vieren zijn wat aangepast in verband met de huidige omstandigheden, maar het echtpaar is bedolven onder de (digitale) gelukwensen.

De 72-jarige Dolly, opgegroeid in Hilversum, ontmoette Aart (77) in Leiden, waar ze beiden studeerden. Aart deed naast zijn studie scheikunde ook rechten en Dolly studeerde sociologie. Ze gingen met elkaar op date in het Kurhaus in Scheveningen. Daar was een bal georganiseerd door de studentenvereniging van Dolly. Op het bal sprong de vonk over. Op 29 mei 1970 gaven ze elkaar het ja-woord in het raadhuis van Hilversum.

Artikel gaat verder onder de foto.

Brillenbedrijf

De twee runden jaren later een brillenbedrijf in Naarden, waarbij ze modebrillen importeerden. Ze kregen twee dochters en zijn de trotse grootouders van vijf kleinkinderen. Samen met de kleintjes wandelen in het bos en hen (online) voorlezen doen ze graag. "Ze maken er samen echt wat van", zegt dochter Barbara. "Ze houden elkaar dagelijks scherp, al aan het ontbijt met een bridgepuzzeltje van de scheurkalender. Daarna gaan ze naar de sportschool. Bijna alles doen ze op de fiets." Wat hen naast hun sportiviteit kenmerkt, is hun gastvrijheid en ruimhartigheid. Ze staan altijd klaar voor anderen en brengen mensen met elkaar in contact. Beiden zetten ze zich in als vrijwilliger bij de Protestantse Gemeente, AV Tempo, Versa Welzijn en bij SeniorWeb. Met vrienden bridgen ze. Lekker buiten in de tuin werken bij vrienden geeft hen ook energie.

Meer berichten