Mevrouw Van der Swan (93).
Mevrouw Van der Swan (93). (Foto's: Margreet de Broekert)

Draaiorgelestafette groot succes

GOOISE MEREN - De draaiorgelestafette - georganiseerd door Margreet de Broekert uit Bussum - is een groot succes geworden. "Vier middagen zijn wij op pad gewees; Tweede Paasdag, Koningsdag, Bevrijdingsdag en tot slot Hemelvaartsdag", aldus de Broekert.

Op Tweede Paasdag werden de bewoners van De Anthoniushof, Godelinde, De Gooise Warande en Patria getrakteerd op draaiorgelmuziek. "Een welkome afwisseling in deze coronatijd." Zoals initiatiefneemster De Broekert hoopte werd het estafettestokje overgenomen. De Rotary Bussum verzorgde onder andere op Koningsdag een draaiorgeloptreden voor De Zandzee, Sherpa en De Bonnet in Naarden en nogmaals Patria. "En ook Florisberg in Muiderberg werd door hen niet vergeten."

Artikel gaat verder onder de foto.

De Broekert kreeg van een stichting, die verder niet bij naam genoemd wil worden, een behoorlijk bedrag om nog wat draaiorgelrondes te organiseren. Zo gezegd zo gedaan. Op Koningsdag trok draaiorgel Maasstad van Cees Vos onder meer naar Naarderheem. "En op Bevrijdingsdag werd gespeeld voor GVT ’t Akkertje in Bussum, op twee adressen in de Bussumse St. Janslaan en de Spijkerstraat. De hele buurt genoot mee. Ook werd op die vijfde mei een aubade gebracht aan de 93-jarige mevrouw Van der Swan in de Burgemeester de Bordesstraat. Als 18-jarig meisje had zij in Rotterdam heldendaden verricht voor het verzet. Zij is daar altijd heel bescheiden over geweest, maar 5 mei is voor haar een extra bijzondere dag. Veel buurtgenoten luisterden mee, en waren zo blij met deze terechte attentie."

Artikel gaat verder onder de foto.

Op Hemelvaartsdag was 'Maasstad', in 1957 door Anton Pluer uit Bussum gebouwd, voorlopig voor het laatst te horen: in het Eendrachtspark, St. Janslaan en Brinkendaal op de Brinklaan. "Een mooi afsluiting van een dankbaar initiatief op wederom een stralende dag", besluit de Bussumse.

Meer berichten