De golfbaan in betere tijden.
De golfbaan in betere tijden.

'Partijen betrokken bij de golfbaan zullen water bij de wijn moeten doen'

Algemeen

NAARDEN - De gemeente gaat strenger handhaven op de coronamaatregelen, ook nu de maatregelen voor jongeren versoepeld zijn. En wie dit jaar nog een evenement wil organiseren, kan dat beter uitstellen tot volgend jaar. Dat zegt burgemeester Han ter Heegde in het interview met GooiTV en BussumsNieuws. Ook gaat hij in op de zojuist gestarte Ramadan en de participatie voor het Naarderbos. 

"We gaan de controle verscherpen. Vrijheid in gebondenheid, ook met de nieuwe maatregelen", aldus Ter Heegde. Hij ziet het in de gemeente nog regelmatig misgaan bij jongeren. Op de skatebaan, maar ook op andere plekken in de gemeente. Ze mogen weer wat meer, de jongeren, maar de burgmeester is duidelijk: "Houd die 1,5 meter afstand." 

Inzet politie
De gemeente gaat naast de boa's ook politieagenten inzetten voor handhaving. Hij kondigt ook een lik-op-stuk-beleid aan; één keer waarschuwen en dan bekeuren. "Ik ben blij met de grotere vrijheid voor jongeren, maar gebruik die met wijsheid", is zijn oproep. Voor evenementen ziet hij nauwelijks mogelijkheden dit jaar. "Het is buitengewoon lastig om bij evenementen die 1,5 meter te waarborgen. Als ik organisator was zou ik bedenken: volgend jaar extra knallen, maar dit jaar overslaan."

Ondernemers
De burgemeester leeft ook mee met de ondernemers in de gemeente. Hij spreekt ze de laatste tijd zeer regelmatig en ziet een wisselend beeld. Creativiteit bij bijvoorbeeld horeca-ondernemers en zzp'ers die het heel moeilijk hebben. Hij maakt zich wel zorgen nu dinsdagavond duidelijk is geworden dat de meeste maatregelen langer van kracht zijn. "Ik hoop wel dat straks, als de horeca weer open mogen, het zich weer vrij snel herstelt. De horeca zal creatief moeten omgaan met de 1,5 meter." Aan de andere kant realiseert de burgervader zich ook dat de schade dan niet ingehaald zal zijn.

Naarderbos
Ter Heegde is blij dat het participatietraject voor het strandje Naarderbos wordt opgestart. Het golfterrein ligt er sinds de onenigheid tussen de eigenaar van het horecapand en de uitbater ervan verloren bij. Er wordt al tijden niet meer gegolfd. Aan de patstelling en onzekerheid met betrekking tot de golfbaan wilde gemeente ook het liefst een einde maken. En daarom neemt ze het mee in het actualiseren van het bestemmingsplan voor het gebied en de kustvisie.

Patstelling golfterrein
"Er was een soort patstelling tussen die twee particuliere partijen ontstaan en daar proberen we nu als gemeente een doorbraak te genereren." Ter Heegde verwacht dat er voor het einde van het jaar duidelijkheid is. Hij stelt wel dat alle partijen water bij de wijn moeten doen. "Daar mag geen misverstand over bestaan. Maar wij hebben het gevoel, we spreken ook met alle partijen, dat wij een oplossing kunnen genereren die rechtdoor aan alle partijen." Grote veranderingen voor het strandje verwacht Ter Heegde overigens niet.  

Bensdorp
De onderhandelingen met alle partijen, waaronder aannemers maar ook de woningbouwcorporaties, zijn afgerond. Er ligt nu een totaalpakket aan afspraken. De verwachting is dat de bouw over ongeveer een maand weer opgestart kan worden. De bouw kwam op 2 juli 2019 stil te liggen na het faillissement van de bouwer, Noordersluis. 

Ramadan
De Ramadan is inmiddels begonnen en de burgemeester heeft uitvoerig gesproken met de voorzitters van de moskee in Bussum en Naarden over de invulling. "Ik heb alle vertrouwen in het bestuur. De Ramadan is een zware periode voor deze mensen, ik hoop van harte dat ze deze goed doorkomen." Het hele interview is te zien en te beluisteren via GooiTV.  

Uit de krant

Uit de krant

Logo
Afbeelding
In GRRU-gesprek met... vrijwilliger Brigitte Quadflieg ‘We willen heel graag inspireren’ Natuur en Milieu 9 aug, 07:00
Logo
Afbeelding
Manege Any Dale blij met hun oorspronkelijke ‘oude’ naam ‘Vooral bij het communiceren naar leden of klanten toe was de naam niet eenvoudig’ Bedrijven 8 aug, 13:54
Logo
Afbeelding
Zomerserie Gooise Meren 100% zwerfvuilvrij Buurtplatform KTV zet zich massaal in om wijken zwerfvuilvrij te krijgen Natuur en Milieu 8 aug, 07:00
Logo
Afbeelding
Van de Historische Kring Topografische kaarten met en zonder geheime plekken Algemeen 7 aug, 11:00
Logo
Afbeelding
Zaterdagportret I Natalie Kapteijn ‘We moeten in toekomst creatief zijn met inkomsten en uitgaven’ Mensen 6 aug, 06:00
Logo
Afbeelding
'Wordt actief en bouw gezonde gewoontes' Biko Blommestein maakt aangepast sporten in het Gooi aantrekkelijk Sport 5 aug, 13:00
Logo
Afbeelding
Zoektocht naar verbinding in een stad die verdubbelt ‘Mijn Muiden’: Nascha Hager uit de Pr. Irenestraat Mensen 5 aug, 08:00
Afbeelding
Noord-Holland verwijdert protestvlaggen langs provinciale wegen Algemeen 4 aug, 16:30
Voorproefje Naardernieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief