Gevonden! Wie goed zoekt ziet achter de ramen knuffelberen staan.
Gevonden! Wie goed zoekt ziet achter de ramen knuffelberen staan.

Knuffelberen zoeken in de wijk

NAARDEN - Achter steeds meer ramen zetten mensen een knuffelbeer. Deze nieuwe 'rage' is opgezet zodat kinderen tijdens een wandeling in hun eigen woonplaats op berenjacht kunnen.

Steeds meer mensen doen mee aan de actie. Het enige wat je hoeft te doen is een knuffel voor het raam te zetten en de berenjacht kan beginnen. Een rondje op de fiets op de Keverdijk leverde vrijdag al snel 16 beren op, soms goed te zien, soms meer verstopt. Kleine bruine beertje in het raamkozijn, een grote met een jasje in een boom of een witte beer voor het badkamerraam. 

Prentenboek
Berenjacht is al razend populair in het buitenland, bijvoorbeeld in Australië. Het oorspronkelijke idee komt uit het prentenboek Wij gaan op berenjacht van Michael Rosen en Helen Oxenbury. 

Leuke wandeling
De knuffeljacht is leuk om te doen. Voor kinderen is het een leuke en laagdrempelige manier om even de deur uit te gaan en een wandeling of fietstochtje te maken. Wie ook een beer voor het raam wil zetten, kan gewoon meedoen. 

Niet in groepen
Het is ook bij de berenjacht de bedoeling dat het niet in groepen gebeurt. Ook bij deze activiteit moeten de adviezen van het RIVM worden gevolgd.

Meer berichten