Alle sportvelden zijn afgesloten.
Alle sportvelden zijn afgesloten. (Foto: BFC)

Alle sportvelden op slot, lustrumfeest BFC gaat niet door

GOOISE MEREN - De gemeente heeft alle openbare sportvelden afgesloten. Wie het sportveld toch op gaat, kan worden bestraft met een boete. Alle velden zijn niet meer toegankelijk in verband met de corona-uitbraak en dat geldt voor onbepaalde tijd.

'Er is gebleken dat er hier nog veel jongeren bijeenkwamen, dat er veel activiteiten plaatsvonden en dat er geen 1,5 meter afstand werd gehouden. Dit alles in strijd met het protocol vanuit het RIVM', meldt de politie.

BFC
Voetbalclub BFC vindt het heel jammer dat de hekken gesloten zijn. "We hebben dat met pijn in ons hart gedaan. Het BFC-complex is voor het eerst sinds mensheugenis afgesloten. De lege velden ogen vreemd, omdat BFC altijd open is voor voetballen, werken en ontmoeten. Altijd en voor iedereen, hier waren wij samen. Juist in deze moeilijke tijden is dat wat je zou willen." Verder is ook bekend geworden dat het  geplande lustrumactiviteiten niet door kunnen gaan. Op 1 mei zou namelijk het 100-jarige bestaan van de club groots worden gevierd. 

SDO
SDO roept iedereen op om de sluiting te respecteren en het Sportpark dan ook niet te betreden. "Ondanks de sluiting komt het regelmatig voor dat er kinderen over de hekken klimmen waardoor er zich toch groepen op het sportpark bevinden. Los van het feit dat het niet toegestaan is om het terrein te betreden wanneer het hek op slot is, veroorzaakt de aanwezigheid ook overlast voor de omwonenden. In het licht van de genomen maatregelen willen we iedereen daarom met klem verzoeken zich te houden aan de sluiting."

SDO weet verder te vertellen dat de gemeentelijke handhaving extra controleert. "De boete voor deze overtreding bedraagt 160 euro", aldus de Bussumse voetbalclub.

NVC
Bij NVC in Naarden is ook samenkomen verboden. "Dus ook zelf georganiseerde trainingen of trimvoetbaltrainingen zijn niet toegestaan. De gezondheid en veiligheid van iedereen staat voorop, dus doe het gewoon niet," meldt de club,

Meer berichten