Afbeelding
Regio

Ook in Gooi en Vechtstreek veel vragen over coronavirus

Algemeen

REGIO - Nu het nieuwe coronavirus in steeds meer landen en ook in Europa en in Nederland opduikt, maken steeds meer inwoners, ouders , scholen, bedrijven en andere organisaties zich zorgen. GGD Gooi en Vechtstreek ontvangt dagelijks diverse vragen en geeft advies. 

Er is vandaag weer een patiënt met het coronavirus aangetroffen. Het gaat om een vrouw uit Diemen. De vrouw uit Diemen is zelf medewerkster in het ziekenhuis Amsterdam UMC. Ze verricht geen patiëntgebonden werkzaamheden. De vrouw was was vorige week in het Italiaanse Lombardije, meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Zij verblijft nu in thuisisolatie in Diemen.

Mensen met het coronavirus hebben koorts en luchtwegklachten. Ook in Tergooi zijn maatregelen getroffen. Het ziekenhuis is voorbereid op een eventuele opname van besmette patiënten, staat op de website van Tergooi. "We hebben alle protocollen klaar mochten mensen met een verdenking op besmetting zich aandienen. Wij monitoren de situatie continu en scherpen onze protocollen aan op basis van de informatie van het RIVM. 

Advies
Een belangrijk advies voor iedereen is: was goed de handen, nies en hoest in de elleboog en houdt een meter afstand van hoestende mensen, aldus de GGD op de eigen website. "Het is heel begrijpelijk dat mensen ongerust zijn en vragen hebben." Kijk voor vragen en antwoorden over het coronavirus op de site van het RIVM.

Thuis blijven of niet
Zo zijn er ouders die twijfelen of ze hun kind wel naar school of de kinderopvang moeten brengen. Of scholen die niet goed weten of een kind die in China is geweest (of een ander gebied waar coronavirus is vastgesteld) gewoon naar school moet komen of juist misschien beter thuis kan blijven. Volgens de landelijke richtlijn van het RIVM is thuishouden of weren niet nodig als kinderen geen klachten hebben.

Ook hebben sommige bedrijven die zaken doen vragen en mensen die naar landen  willen reizen waar het Coronavirus is. Alle GGD’en volgen de situatie rondom het coronavirus op de voet; dit doen zij samen met het RIVM en de hulpverleners in de regio. Alle huisartsen worden goed geïnformeerd door de GGD.

Landelijk informatienummer
Inmiddels heeft de regering een informatienummer over het coronavirus geopend op 0800-1351. Daar kunnen mensen hun vragen kwijt over het virus.

Thuisisolatie
Een stel uit Muiden heeft eerder al in thuisisolatie gezeten. Lees hier hun verhaal mét video.

Uit de krant

!

Uit de krant

Afbeelding
Duobaan Column GNR 4 uur geleden
Afbeelding
Week van de Erfgooier begint weer bijna! Cultureel 6 uur geleden
Afbeelding
Beschoten woning in de Hilversumse Meent drie weken langer dicht Politie 20 uur geleden
Logo
Afbeelding
Tips om te besparen Van vest tot radiatorventilator: kleine aanpassingen om je energierekening omlaag te brengen regio 20 uur geleden
Afbeelding
kwartiermaker Katharina Prause van Samen Sneller Duurzaam wil voedseltransitie versnellen Natuur en Milieu 22 uur geleden
Logo
Afbeelding
VVD en D66 overrompeld en overdonderd door 'verstandshuwelijk' Linksom of rechtsom. Komt GDP nu via de achterdeur tóch in de coalitie terecht? Of toch niet? Politiek gisteren
Logo
Afbeelding
‘Waar zijn toch al die mensen gebleven?’ Personeel niet te vinden, maar toch duizenden werklozen: hoe dan? Bedrijven 5 okt, 09:26
Afbeelding
Openingslezing Volksuniversiteit Het Gooi: ‘Het Gooi en de boeren hebben elkaar hard nodig’ Cultureel 5 okt, 09:00
Voorproefje Naardernieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief