Angèle Duijnstee en Edwin Hendriks willen dat de club groeit naar zeker honderd leden.
Angèle Duijnstee en Edwin Hendriks willen dat de club groeit naar zeker honderd leden. Foto: © Bob Awick

'Badminton is veel meer dan een spelletje op de camping'

Algemeen

NAARDEN - Badmintonclub ’t Gooi is in 1995 ontstaan na een fusie tussen de clubs De Mixers uit Bussum, Keizer Otto uit Naarden en de Meentmeppers. "Het reünietoernooi moet met name een grote happening worden voor de voormalige leden van de drie fusieverenigingen. De nieuwe ambassadeurs van onze vereniging", opent Angèle Duinstee van ’t Gooi, verantwoordelijk voor de PR en communicatie.

Duijnstee, die deze sport al twintig jaar beoefent, heeft een belangrijke en zeker geen makkelijke taak: de club meer naamsbekendheid geven waardoor er meer mensen op het idee komen om te gaan badmintonnen bij de club. Dat is noodzakelijk aangezien ’t Gooi momenteel 72 leden telt; te weinig om gezond te blijven. De eerste doelstelling is 100 leden om vooral financieel meer armslag te krijgen.

Echte sport zoals tennis
Onbekend maakt vaak onbemind. Dat stelt ook Edwin Hendriks, de secretaris van ’t Gooi: "Veel mensen kennen badminton niet als sport, maar als een spelletje op de camping. Het verschil is dat op de camping het gaat om de shuttle zolang mogelijk hoog te houden en naar elkaar over te spelen. Bij badminton als sport is het de bedoeling de shuttle over het net bij de tegenstander op de grond te krijgen, net zoals bij tennis. We moeten aan een breder publiek duidelijk maken wat het verschil is tussen shuttelen op de camping en badminton in de zaal. Onze sport is laagdrempelig, voor alle leeftijden en mensen uit alle lage van de bevolking."

Nieuwe leden werven
"Een plan om meer leden te werven ligt er al", vervolgt Duijnstee. "We hebben een mooie flyer laten maken en er is samenwerking gezocht met het project Gooise Meren Beweegt om zo mensen enthousiast maken voor het badminton. Dat heeft zeker kans van slagen. Er zijn in de omgeving weinig badmintonclubs; voor zover ik weet alleen in Huizen en Kortenhoef. De Gemeente Gooise Meren telt bijna 60.000 inwoners; derhalve is voldoende potentieel. We kijken ook of er mogelijkheden zijn in de nieuwe wijken in Muiden. We moeten de mensen zien te bereiken. En daar gaan we aan werken; ook op social media.”

Vrij spelen
Bij de badmintonclub op ’t Gooi kun je op twee avonden vrij spelen; op maandagavond in De Lunet in Naarden en op donderdagavond in de Hilversumse Meent. Edwin Hendriks, die al dertig jaar bij de badmintonsport is betrokken: "Een goede gelegenheid om kennis te maken met deze sport. Je hoeft niet direct een racket aan te schaffen, die kun je eerst bij ons lenen. Je wordt ook niet aan je lot overgelaten. Ook bij de recreanten zijn er gediplomeerde trainers om aanwijzingen te geven."

Meedoen
Nieuwe leden worden eerst geholpen om de basisslagen van deze sport onder de knie te krijgen. Naast de recreanten zijn er drie teams die competitie spelen. Belangstellenden kunnen zich via de website van de club – www.bctgooi.nl – aanmelden. Wanneer iemand voor het eerst komt, wordt men door ons ontvangen en wegwijs gemaakt.

Uit de krant

!

Uit de krant

Afbeelding
Duobaan Column GNR 5 uur geleden
Afbeelding
Week van de Erfgooier begint weer bijna! Cultureel 6 uur geleden
Afbeelding
Beschoten woning in de Hilversumse Meent drie weken langer dicht Politie 20 uur geleden
Logo
Afbeelding
Tips om te besparen Van vest tot radiatorventilator: kleine aanpassingen om je energierekening omlaag te brengen regio 20 uur geleden
Afbeelding
kwartiermaker Katharina Prause van Samen Sneller Duurzaam wil voedseltransitie versnellen Natuur en Milieu 22 uur geleden
Logo
Afbeelding
VVD en D66 overrompeld en overdonderd door 'verstandshuwelijk' Linksom of rechtsom. Komt GDP nu via de achterdeur tóch in de coalitie terecht? Of toch niet? Politiek gisteren
Logo
Afbeelding
‘Waar zijn toch al die mensen gebleven?’ Personeel niet te vinden, maar toch duizenden werklozen: hoe dan? Bedrijven 5 okt, 09:26
Afbeelding
Openingslezing Volksuniversiteit Het Gooi: ‘Het Gooi en de boeren hebben elkaar hard nodig’ Cultureel 5 okt, 09:00
Voorproefje Naardernieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief