Bijzonder object te koop.
Bijzonder object te koop.
Foto's

Voormalig Montessorischooltje uit 1925 te koop

NAARDEN - Jaarlijks worden heel wat huizen verkocht, maar nu wordt wel een heel bijzonder object aangeboden door makelaar Ellen Mouthaan. Het gaat om een voormalig Montessorischooltje in de bossen bij Valkveen - vlakbij het speelpark.

Het woonhuis ligt aan de Valkeveenselaan 21 en is een Rijksmonument. Het is ontworpen door de bekende architect Van der Vlugt, die wereldberoemd is geworden door het UNESCO werelderfgoed de 'Van Nelle fabriek' in Rotterdam. Het monument is gebouwd in 1925 en ontworpen op de maat van het kind. 

Zo zitten bijvoorbeeld de ramen laag, zodat een kleuter makkelijk naar buiten kan kijken en de deurkrukken zitten op 'kindhoogte'. De plattegrond van de school is een rechthoek, met op de punten ervan vier uitbouwtjes in de vorm van een vijfhoek. In deze vier 'vijfhoeken' konden speciale activiteiten plaatsvinden. Zo was er bijvoorbeeld een bouwhoek, poppenhoek en een kleihoek.

Inmiddels is de school een woonhuis en de vraagprijs is ruim 1,3 miljoen euro. Het is ook mogelijk om eventueel het naast gelegen bos van ca. 3000m2 te kopen.


Zo zag het schooltje er vroeger uit.


Herkenbaar signatuur van architect Van der Vlugt.


De grote middenruimte.


De huidige woonkamer.

Meer berichten