Er werd volop geoefend voor een geslaagd concert.
Er werd volop geoefend voor een geslaagd concert. (Foto: © Bob Awick )
Agendatip

Vrijwilligers mogen op Valentijnsdag gratis naar concert

MUIDEN - organisatie is achter de schermen al druk bezig met de vijftiende editie van het jaarlijkse Valentijnsconcert voor alle vrijwilligers die actief zijn in Muiden én Muiderberg. Iedereen die graag een ander helpt is van harte welkom om te genieten van een avond in het teken van muziek.

Of je nu de kliko van je buurman buiten zet, rondleidingen geeft op het Muiderslot of intensief mantelzorger bent; kom voor een avond ontspannen in de Grote Kerk van Muiden. Daar verzorgen muziekvereniging G.A. Heinze en het koor Noot voor Noot een Italiaans programma.

Ode aan Italië
Marcel Linthorst van G.A Heinze kan meer over het programma vertellen: "We brengen een ode aan Italië. Het wordt een hele leuke avond met geweldige muziek. We hebben Annemarijn de Graaff uit Weesp als special guest gevraagd. Zij zingt O mio babbino caro uit de opera Gianni Schicchi. Haar stem is geweldig! We hoorden haar laatst optreden en we waren helemaal onder de indruk. Gelukkig heeft ze 'ja' gezegd", reageert hij opgewekt.

Verder is er wat meer hedendaagse muziek, bijvoorbeeld The Godfather Saga en er is een medley met bekende Italiaanse meezingers zoals O solo mio en Volare."

Oefenen
G.A Heinze en Noot voor Noot verzorgen hun eigen optredens, maar zullen ook twee nummers samen uitvoeren. Daarvoor hebben ze hard geoefend, want het moet natuurlijk wel goed klinken. De dirigent en arrangeur van het Muiderbergse wereldkoor Noot voor Noot, Peter Rieken, heeft ook bij G.A Heinze gezeten dus hij is op bekend terrein. Maar ook de nieuwe dirigent Mark Beursgens heeft zich gebogen over de juiste muziekinvulling voor de avond.

Kom ook
De Grote Kerk in Muiden wordt op 14 februari mooi aangekleed met ballonnen en verlichting om zo Italiaanse sferen te krijgen. De deur van de kerk gaat om 19.30 uur open en het optreden begint om 20.00 uur. De organisatie hoopt op een volle kerk, iedereen is welkom. Er zijn 196 plekken in de banken. De voorstelling is geheel gratis.

Meer berichten