Yvette de Vries in gesprek met wethouder Eijbersen.
Yvette de Vries in gesprek met wethouder Eijbersen.
Video

Wethouder: 'College moet wel scherp zijn stijging van kosten'

BUSSUM - Wethouder Jorit Eijbersen gaat zich hard maken voor een goede burgerparticipatie bij de nieuwbouw in de Vitusstraat in Bussum. Die toezegging heeft hij gedaan tijdens het interview met GooiTV en BussumsNieuws. Ook verdedigde hij de extra vier miljoen euro voor de bouw van de nieuwe sporthal voor SC Muiden.

De wethouder erkent dat er te weinig aandacht is gegeven aan de plannen voor de Vituskerk. "Toen ik hier kwam was het project aan de Vitusstraat al zo'n anderhalf jaar bezig en zowel raadsleden als inwoners wisten niet goed waar ze aan toe waren."

Leefomgeving
Wat de wethouder betreft moet het gemeentebestuur nu de verantwoordelijkheid nemen en alle partijen bij elkaar trekken. "Daarbij moeten we niet alleen kijken naar de plek waar het appartementencomplex komt, maar ook naar de Ieefomgeving." Eijbersen vindt belangrijk om de wijk en de betrokken ondernemers daarin mee te nemen. "Ik ga een actievere rol spelen dan tot dusver is gebeurd", belooft hij.

Sporthal
In Muiden maakt hij zich ook hard voor de bouw van een nieuwe sporthal voor SC Muiden, ook al valt die bijna vier miljoen hoger uit. Meer dan een verdubbeling van het het bedrag waarvan in 2016 sprake was. Bij het maken van de plannen, in 2016, was volgens hem vergeten om de prijzen te actualiseren. Dat zou zo'n 10 procent per jaar schelen. "Bouwen wordt gewoon duurder", aldus Eijbersen.

Kostenstijging
Op de vraag of de gemeente bij meer plannen geen rekening houdt met kostenstijging tussen plannenmakerij en uitvoering kon de wethouder geen duidelijk antwoord geven. Volgens Eijbersen komt het ook wel voor dat er juist meevallers zijn. Maar hij geeft toe dat het college hier wel degelijk scherp op moet zijn. Behalve de actualisering van de prijzen, goed voor zo'n 1,8 miljoen euro volgens Eijbersen, hangt er ook aan de extra gymzaal en het duurzame wensenlijstje een hoger prijskaartje.

Investering
Maar, een goede sporthal in Muiden is volgens Eijbersen meer dan gerechtvaardigd. "Ik weet zeker dat mensen vanuit de hele gemeente er gebruik van gaan maken. Er is veel behoefte aan een extra sporthal in de gemeente. Het is een behoorlijk bedrag, maar het is de investering meer dan waard."


Meer berichten