Pieter verzorgde het weerbericht op tv, radio en in onze kranten.
Pieter verzorgde het weerbericht op tv, radio en in onze kranten. (Foto: Bob Awick)

Weerman Pieter de Blois overleden

GOOISE MEREN - Weerman Pieter de Blois is woensdagavond na een kort ziekbed overleden. Hij is slechts 64 jaar geworden. De Blois verzorgde jaren lang de weerberichten in de kranten van EnterMedia.

Pieter de Blois begon in 1985 met het schrijven van lokale weerberichten voor de inwoners van Weesp. Hij was elke werkdag te horen op het inmiddels gestopte Radio Weesp en daar kwamen later geschreven voorspellingen bij voor de kranten van Enter Media, waaronder het WeesperNieuws, BussumsNieuws, NaarderNieuws en MuiderNieuws. Voor Radio Weesp maakte hij samen met anderen ook eens per kwartaal een seizoenenspecial met gedichten en muziek. 

IJburgTV
Sinds 2004 woonde hij op IJburg, waar hij ook voor IJburgTV het weer verzorgde. Pieter pakte het maken weerberichten heel serieus en professioneel aan (hij zat er zelden naast), maar heeft er nooit zijn beroep van gemaakt. 

Missen
De medewerkers van deze krant kijken terug op een ontzettend fijne samenwerking met Pieter de Blois. Wij gaan onze 'wandelende weerencyclopedie' missen. Wij wensen zijn vriendin en zijn andere dierbaren veel sterkte toe.

Meer berichten